Tanácsadás nagykárolyiak számára

Tanácsadás nagykárolyiak számára
Szatmár megye – Nagykárolyban néhány napon belül már a második tanácsadói iroda kezdi meg működését a magyar állampolgárságot igénylő személyek számára.

Alig néhány napja adtunk hírt arról, hogy a Nagykároly–Belvárosi Református Egyházközség Lelkipásztori Hivatalában megnyitotta kapuit a Demokrácia Központ, ahol Tukacs József–Sándor, az egyházközség lelkipásztora és segítői ingyenes tanácsadást nyújtanak mindazok számára, akik kérelmezni szeretnék a magyar állampolgárságot, már a jövő hét folyamán, azaz előreláthatóan január közepén egy újabb tanácsadói iroda kezdi meg működését Nagykárolyban — nyilatkozta az Erdonnak Kovács Jenő, Nagykároly polgármestere. A város első embere elmondta, hogy a második tanácsadói irodának az RMDSZ helyi szervezetének székháza ad otthont.

Kapcsolatfelvétel Mátészalkával

Ma, január 7– én, pénteken Kovács Jenő polgármester, az RMDSZ nagykárolyi szervezetének elnöke Vénig Gabriella, Martin Kinga és Pista Zsuzsa kíséretében Mátészalkára utaznak, hogy tárgyalásokat folytassanak Szabó Istvánnal, a magyarországi település polgármesterével, aki felajánlotta, hogy segít a nagykárolyiaknak a magyar állampolgárság mihamarabbi megszerzésében. „Mindazok a személyek, akik a nagykárolyi RMDSZ–irodában teszik le kérelmüket, Mátészalka Polgármesteri Hivatalában rövidesen személyesen benyújthatják a magyar állampolgárság megszerzéséhez szükséges hivatalos iratokat” — fejtette ki Kovács Jenő, majd hozzáfűzte, hogy az előzetes egyeztetések alapján a magyarországi város önkormányzata egy teljes napot szán örömmel és készségesen a nagykárolyi igénylők számára. „A kitűzött napon, amelyet hamarosan nyilvánosságra hozunk, a Mátészalkai Polgármesteri Hivatal munkatársai kizárólag csak a nagykárolyiakat fogadják majd” — mondta örömmel Kovács Jenő polgármester.