Támogatják a Franczia családot

A vasárnap délután Túrterebesen történt, kettős halállal végződő, súlyos közlekedési balesetben elhunyt édesapa özvegyét és kislányát támogatni fogja az önkormányzat és az egyházak is.

Amint arról hétfői lapszámunkban beszámoltunk, vasárnap délután 17 óra körül Túrterebesen, a járdán gázolt halálra egy édesapát és kisfiát egy Audi típusú személygépkocsi huszonéves sofőrje. A kettős halállal végződő balesetben elhunyt a harminchat esztendős Franczia Gábor és hat éves kisfia, Szabolcs is. Ai személygépjármű a túlzott sebesség miatt irányíthatatlanná vált, az autó sofőrje pedig emiatt elvesztette uralmát a jármű fölött és a gépkocsi lesodródott az úttestről a járdára, ahol elütötte a római katolikus vallású édesapát és kisfiú gyermekét. A gázoló autó, miután halálra gázolta a két személyt, oldalára borulva állt meg a járdán.

Mindannyian segítenek

A Túrterebesen történt, két halálos áldozatot követelő, súlyos közlekedési balesetben elhunyt néhai Franczia Gábor özvegyét és öt éves kislányát teljes támogatásukról biztosítja a közeljövőben mind a túrterebesi önkormányzat, mind a település keresztyén felekezetei – tudtuk meg ezeknek vezetőitől. Gyákon Viktor alpolgármester lapunknak elmondta, hogy az önkormányzat 700 lej gyorssegéllyel járul hozzá a temetkezési költségekhez, amely gyakorlatilag a koporsók árát fedezi. Ilyés Csaba, római katolikus plébános kifejtette, hogy mivel az elhunytak az egyházközség hívei voltak, így a legmesszebbmenőkig készek támogatni a hátramaradottakat. Bár ennek mikéntjéről a holnapi egyháztanácsosi gyűlés hoz majd végleges határozatot, de a tervek szerint az augusztus 29-i, vasárnapi szentmise perselypénzének teljes összegét fogják felajánlani az özvegy édesanyának és gyermekének. Zelicskovics József, görög katolikus parókust is megkérdeztük, aki válaszában elmondta: volt már szó arról, hogy gyűjtést szerveznek a Franczia családnak, de végleges döntést a vasárnap megtartandó túrterebeshegyi búcsú után hoznak majd. A túrterebesi református lelkipásztor, Somfalvi Edit ezekben a napokban éppen nyári szabadságát tölti. Őt még mobiltelefonján sem tudtuk elérni.