Támogatásokról szavaztak

Támogatásokról szavaztak
Bihar megye – Rekordgyorsasággal, alig több mint félóra alatt szavaztak a megyei tanácsosok több mint tíz napirendi pontról a legutóbbi ülésen.

Mint kiderült, nem kevesebb, mint 24 millió euróra lesz szükség a Körösvidéki Múzeum átköltöztetésére, rendbehozatalára. Amikor Kiss Sándor megyei tanácselnök megjegyezte, hogy már a korábbi becslések szerinti hétmillió eurót is sokallta, Aurel Chiriac múzeumigazgató azzal mentegetőzött, hogy az eredeti becslésekbe csak az épület rendbehozatalát foglalták bele, berendezését már nem. Egyelőre a tanács 1343 ezer RON-t hagyott jóvá a hivatalos indoklásban szereplő javítási munkálatokra.

Teljes felújítás

E szerint a helyőrség volt épülete erősen leromlott állaptban van, az ajtók és ablakkeretek, a parketta, a mozaik, az egészségügyi berendezések, a fűtési vezetékek mind cserére szorulnak. Egyúttal a beosztás sem felel meg az új rendeltetésnek, ezenkívül speciális klímaberendezésre, felvonókra is szükség van. A nagyváradi SC Proiect Bihor Rt. által készített megvalósíthatósági terv 82 371 510 lejbe került.

Bár a korábbi üléseken már megtették, azúttal is szavaztak a tanácsosok a Bihar FC-nek nyújtandó lejes támogatásról. A korábban megszavazottk szerint a támogatás a lehetőségekhez mérten legfeljebb 1,6 millió lej lesz, s most ötszázezer lejt hagytak jóvá.

Elkéstek

A gyűlés végén kellett volna a gyorsmentőszolgálat (SMURD) képviselőinek hivatalosan átvenniük a Megyei Tanács által vásárolt, 55,2 milliárd lej értékű mentőautót, de a szolgálta képviselői nem voltak jelen, úgyhogy az átvétel csak a gyűlés után történt meg. Amint a gyűlés után a helyzsínre érkező dr. Hadrian Borcea, a SMURD megyei vezetője elmondta, várták az értesítést arról, hogy mikor legyenek ott, de senki nem szólt nekik. A gépkocsi egyébként Németorszgában készült, vadonatúj és megfelel minden követelménynek.