Támogatás a Bihar FC-nek

Támogatás a Bihar FC-nek
A Megyei Tanács pénteki ülésén a tanácsosok készhez kapták a Bihar FC egyéves tevékenységéről, pénzügyi helyzetéről szóló tájékoztatót, melyTóth Ardelean Sándor, a klub elnöke, valamint Adrian Sabau műszaki igazgató állított össze.

Mint kiderült, tavaly júliusban a klub adóssága 18 milliárd lej volt, s azért, hogy a játékosok, akik egy ideje már nem kaptak fizetést, ne igazoljanak el, magánszemélyektől vettek fel kölcsönt. Mivel mindezek mellett megváltoztak a tanácsok által történő pénztámogatásokra vonatkozó törvények, a klub „egy lépésnyire volt attól, hogy megszűnjön”.

A későbbiek során a tanácsosok arról vitatkoztak: érdemes-e egyáltalán tovább támogatni a klubot vagy lemondanak erről. Floare Chipea szociáldemokrata párti tanácsos – sokak számára meglepetészserűen – azzal érvelt, hogy felbecsülhetetlen a Bihar FC szociális összetartó ereje, így semmiképp sem szabad lemondani róla. Kiss Sándor tanácselnök arról szólt, hogy sokkal világosabb, áttekinthetőbb a klub tevékenysége, mint korábban, s bár nem akar már „lobbizni” a klub érdekében, javasolja, hogy tovább segítsék azt. Végül egy ellenszavazat, valamint a Nagy-Románia pártiak tartózkodása mellett a tanács megszavazott egy 3,6 milliárd lejes támogatást a klub számára.