Támadás a BCR ügyfelei ellen!

Bankkártya-adataikat kéri egy levél a Román Kereskedelmi Bank (BCR) ügyfeleitől. A levél szövege azzal indokolja a kérést, hogy a bank úgymond új biztonsági rendszert vezetett be.

Az adatokat egy erre a célra létesített szájttal gyűjtik be a csalók, akik nemcsak a kártya sorozatszámát, hanem érvényességi idejét, a hátoldalán levő háromjegyű biztonsági biztonsági kódot (CVV), a PIN-kódot és az ügyfél biztonsági jelszavát is elkérik. Mindezen adatok birtokában a bankkátyát a letiltásáig úgy használhatják, mintha a sajátjuk lenne. A BCR-nek viszont nincs – az ügyfélszolgálat elérhetőségein kívül – az adathalász levelek bejelentésére szolgáló telefonszáma.

Az Urban si Asociatii ügyvédi iroda közlése szerint a támadás egy japán szerverről indult. Ez az akció már a második adathalász támadás egy romániai bank ügyfelei ellen: a hét elején a Raiffeisen ügyfelei voltak a célpontok.0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .