Talán szeptember elején megnyílhat az akvapark

Talán szeptember elején megnyílhat az akvapark
Lassan véget ér a nyári szezon, de még mindig nem nyílt meg a május végére megépült nagyváradi akvapark. Ennek okait kerestük.

„Az akvapark akkor fog megnyílni, amikor minden rendben lesz” – nyilatkozta nemrégiben Liviu Andrica, az akvaparkot üzemeltető váradi Közterület-fenntartó (ADP) igazgatója. Annak, hogy még mindig nem nyílt meg a nagyközönség előtt a nagyváradi akvapark, több oka is van. Az egyik ok az, hogy jeleleg is tart a létesítmény átadás-átvételi folyamata. Az akvaparkot eredetileg a nagyváradi polgármesteri hivatal nemzetközi finanszírozású projektek menedzsment igazgatósága vette át a kivitelező Kész Építő és Szerelő cégtől, és most ettől az igazgatóságtól veszi át a létesítményt az ADP. Ez egy hosszadalmas folyamat, mivel több mint négyezer elemet kell átvenni a villanykapcsolóktól és az égőktől kezdve a csapokig és szivattyúkig, de mint Florin Alexandru, az ADP sajtószóvivője szerkesztőségünknek elmondta, az átadás-átvételi jegyzőkönyvet a következő napok valamelyikén alá fogják írni. Annál nehezebben megy az átvétel, mivel az ADP nem vesz át bármit. Liviu Andrica korábban azt nyilatkozta, hogy háromszáz gyenge minőségű napernyőt nem vesznek át, amit pótolni kell.

Újabb határidő

A megnyitás halasztásának talán legfőbb oka az, hogy a létesítményben különböző javítási munkálatokat kell elvégezni, többek között az eltört járólapokat kell kicserélni, egyes öltözőket újra kell festeni, csöveket kell cserélni, melyek eresztettek az illesztékeknél, a klímaberendezés működését kell optimizálni stb. Erre vonatkozó kérdésünkre Florin Alexandru azt válaszolta, hogy az elmúlt időszakban előbukkanó problémákat, hiányosságokat a Közterület-fenntartó javíttatja ki, például ők bíztak meg egy céget az eltört járólapok kicserélésére. Az ADP eddig sem ült tétlenül, az elmúlt időszakban megnagyobbították a teniszpályát, illetve kitakarítják az építkezés során bepiszkolódott csöveket és szivattyúkat. Florin Alexandrutól megtudtuk, jelenleg zajlik a létesítmény tesztelése, és most már csak a végső tesztek elvégzése maradt hátra, amelyekkel hamarosan végeznek. A szóvivő arról is tájékoztatta lapunkat, hogy az akvaparknak a tűzvédelmi engedélyen kívül már minden jóváhagyása megvan a létesítmény üzemeltetéséhez. Jelenleg zajlik az akvaparkban dolgozó személyzet szerződtetése. Florin Alexandru kérdésünkre válaszolva elmondta, hogy folyamatban van a közélelmezési szolgáltatás közbeszerzési eljárása, a következő eredményhirdetés augusztus 23-án lesz. Végezetül a Bihari Napló válaszolva a szóvivő közölte, hogy talán szeptember elején megnyílhat a nagyváradi akvapark a nagyközönség előtt.

Pap István

Címkék: ,


A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .