Takarítják az utcákat Váradon

Takarítják az utcákat Váradon
A december 14-iki havazás nyomán akcióba léptek a nagyváradi köztisztasági szolgáltatást ellátó RER Ecologic Service vállalat munkagépeig megkezdték a csúszásgátlók szórását a város útjain.

Szerda este hat órakor tizenkét jármű szórta a csúszásgátló anyagot első körben a fő utakra, a közszállítási járművek útvonalaira, a város ki- és bejárataira, második körben pedig a lakónegyedeket összekötő utakra, ezt követően a város összes aszfaltozott utcájára, végül pedig az aszfaltozatlan utcákra is, ahol tenap dél körül zajlott a munka. A polgármesteri hivatal közleménye idézi Ionel Bant, a RER termelési igazgatóját, aki elmondta, hogy tegnap délig tíz tonna kálciumkloridot és 220 tonna sót szórtak le a városban. A Szent László téren a térburkolat védelme érdekében két tonna magnéziumkloridot használtak, majd lapátokkal távolították el a havat a térről. A polgármesteri hivatal arra kéri a polgárokat, hogy takarítsák el ingatlanuk elől a jeget és a havat, ellenkező esetben magánszemélyek 500-2000, jogi személyek pedig 1500-2000 lej birságra számíthatnak.

Megyei utak

A Bihar Megyei Tanácstól azt a tájékoztatást kaptuk, hogy tegnap reggel a Pusztaholód-Tenkemocsár közötti megyei úton lecsúszott egy teherautó az útról, azóta a járművet eltávolították onnan. Mihai Banes, a Bihar Megyei Tanács sajtóosztályának a munkatársa a Bihari Naplónak elmondta, hogy a megye öt hóeltakarítási övezetre van osztva, mindegyik övezetben minimum öt járművel dolgoznak a hoeltakarító cégek. A tegnapi nap folyamán a munkagépek Csarnóháza és Remete, valamint Révtízfalu környékén dolgoztak, Révtízfalu után az út le van zárva. Ezen kívül a megyében egyetlen megyei út sem volt lezárva, noha vannak övezetek, ahol folyamatosan dolgozni kell. Ilyen volt Mezőtelki és Telkesd környéke, ahol letakarítják a munkagépek az utakat, amelyek azonban folyamatosan újrafagytak. Ugyancsak folymatos a hó- és jégeltávolítás a Nagyszalonta és Madarász közötti megyei úton, a Pusztahollód és Venter közötti megyei úton és Tenke környékén. A Biharfüredre vezető út is nyitva áll az autóközlekedés előtt, itt egy munkagép háromfős személyzettel folyamatosan készenlétben áll, és ha szükséges, akkor Belényesről is vezényelnek munkagépeket az út megtakarítására és csúszásgátló leszórására. Egyébként Bihar megyében összesen 45 hőeltakarító munkagép, hat kotrógép, tizenöt hóeltakarító traktor, 16 hóelszállító jármű, hat sószóró jármű vethető be, tájékoztatott Mihai Banes.

Pap István

Címkék: , , ,