ERDON Helyi hírek

2008.03.18. 19:11

Nehéz lesz pótolni

<p>Ha minden a papírforma szerint működik, akkor Pataki Csabát ma nevezi ki a kormány Szatmár megye alprefektusi tisztségbe.</p>

A tegnap 10 órára meghírdetett Szatmár Megyei Tanács ülése kis késéssel kezdődött, ugyanis búcsúztatták Pataki Csabát az Európai Integrációs és Regionális Fejlesztési Igazgatóság vezetőjét. Gheorghe Ciocan megyei tanács elnöke szerint Pataki a lehető legjobban végezte munkáját, olyannyira, hogy büszkén kijelentheti, munkásságának köszönhetően a megyét országos szinten a legjobb irányba vitte. Pataki hozzáértésével nagyon sok fejlesztési projekthez jutatta a megyét, így hiányát nagyon meg fogja érezni a tanács. Egy hatalmas űrt hagy maga után, az új igazgatónak pedig aki majd a helyére jön nagyon sokat kell majd tanulnia a nagyszerű szakembertől – mondta Panea Alexandru független tanácsos. Az RMDSZ megyei tanácsosainak nevében Csehi Árpád köszönte meg a leköszönő Európai Integrációs és Regionális Fejlesztési Igazgatóság vezetőjének munkásságát és sok sikert kívánt neki az alprefektusi tisztség betöltéséhez. Pataki kinevezését Günthner Tibor a megyei tanács alelnöke erősítette meg lapunk kérdésére, aki elmondta, hogy még a mai nap folyamán megérkezik az új alprefektusi kinevezés a kormány részéről.

Kölcsönből intézik

A tegnapi megyei tanácsülés mindössze néhány percig tartott, azonban a Luna Ses síkomplexum műszaki és gazdasági mutatóinak megváltoztatásáról szóló határozattervezet az RMDSZ javaslatra ismét módosításon esett át. Az eredeti tervezetben az szerepelt, hogy a megye tartalék pénzalapjaiból vegyenek el pénzt a sípálya felépítésére, azonban a szövetség nem találta helyesnek ezt az átirányítást. Véleményük szerint, nem etikus olyan pénzeket erre az építésre szánni, amelyekből a polgármesterek gazdálkodhatnának településeik fejlesztésének ügyében, ehelyett felvett kölcsönökből kell majd a Luna Ses költségeit megoldani. A határozattervezetet a fentebb említett módosításokkal elfogadta a megyei tanács.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!