Táborfelújítási programot szeretne indítani az ifjúsági és sportminiszter

Táborfelújítási programot szeretne indítani az ifjúsági és sportminiszter
Marius Dunca ifjúsági és sportminiszter azt nyilatkozta szombaton Sulinán, az ARC táborozási program keretében tartott találkozón, hogy szükséges lenne egy, az országban található táborok felújítását célzó programra.

Az AGERPRES hírügynökségnek elmondta, Romániában nagyon sok tábornak bizonytalan a helyzete, ez pedig megoldásra vár.

“Vannak olyan táborok, amelyeket nem újítottak fel és sok olyan tábor van, amelynek tisztázatlan a jogi helyzete. Lehet, hogy a miénk a tábor és az önkormányzaté a terület, ezeket tisztázni kell, ezután pedig jöhetnek a befektetések. Én azzal is egyetértek, hogy adjuk az önkormányzatoknak ezeket, de azzal a feltétellel, hogy újítsák fel ezeket és eredeti rendeltetésüknek megfelelően használják azokat.

A miniszter hangsúlyozta, hogy tárgyalásokat folytatott a külhoni románokért felelős miniszterrel, hogy a külhoni fiatalok számára létrehozott ARC táborokat más helyszíneken is megszervezhessék az ország területén.

www.agerpres.ro0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .