Tábor a könyvtárban

Hétfőtől péntekig tíztől tizenkét óráig különféle kreatív, szórakoztató, nevelő programok zajlottak óvodásoknak és iskolásoknak
Hétfőtől péntekig tíztől tizenkét óráig különféle kreatív, szórakoztató, nevelő programok zajlottak óvodásoknak és iskolásoknak
A napokban ért véget a Bihar megyei könyvtár gyermekrészlegével közösen szervezett A Könyvtár Barátai elnevezésű nappali tábor, melynek során hétfőtől péntekig tíztől tizenkét óráig különféle kreatív, szórakoztató, nevelő programok zajlottak óvodásoknak és iskolásoknak.

A projekt vezetője Mioriţa Săteanu, a Gheorghe Șincai megyei könyvtár mellett működő alapítvány képviselője, a könyvtár részéről pedig Mariana Barna, a gyermekrészleg munkatársa vállalta fel a szervezést.

A július folyamán több héten át tartó tábor ideje alatt egyebek mellett aszfaltrajz-versenyt szerveztek, interaktív beszélgetések zajlottak Angelica Sandor tanár vezetésével, könyveket olvastak és vettek kölcsön, dr. Alin Creţu terapeuta pedig pszichodráma-jellegű tevékenységekbe vonta be a résztvevőket. A gyerekek a közlekedési szabályokról is tanultak játékosan, Răzvan Chebeleu közlekedési rendőr közreműködésével, s Carmen Dinescu, a Bihar megyei Közegészségügyi Igazgatóság (DSP) képviselője a szájhigiénia alapszabályait ismertette velük. A táboron belüli egyik utolsó tevékenység a Crişana Katasztrófavédelmi Főfelügyelőségnél tett látogatás volt, a gyerekek megtekinthették belülről is a tűzoltó autókat, s szimulált mentési akciókat is bemutattak nekik a tűzoltók. Camelia Roşca, az intézmény szóvivője elmondta nekik, mik legfontosabb teendőik, ha netán tűz ütne ki. A nyári tábor verses-énekes műsorral ért véget, erre Doina Iliescu tanár készített fel a gyerekeket. A táboron a kárpátaljai Volohi nevű gyerekcsoport tagjai is részt vettek, akik egy nemzetközi projekten belül látogattak Nagyváradra.