Tömeges elbocsátás szigorodó feltételekkel

Tömeges elbocsátás szigorodó feltételekkel
Kovászna megye – Újabban akár megyehatáron kívüli, új munkahelyet is el kell fogadniuk a tömegesen elbocsátottaknak, ellenkező esetben nem kapják sem a bánatpénzt, sem a munkanélküli-segélyt.

Míg eddig a tömegesen elbocsátottak lakhelyüktől ötven kilométeren belüli állást nem utasíthattak vissza következmények nélkül, ez most megváltozott: a félszáz kilométeres határt eltörölték, így egy háromszéki szakmunkás akár konstancai állást sem utasíthat vissza, s ha megteszi, nem folyósítják a szociális juttatásokat — közölte Kelemen Tibor, a megyei munkaerő-foglalkoztatási hivatal igazgatója. Ez a rendelkezés már érinti az árkosi, illetve berecki katonai alakulatoktól tömegesen elbocsátott tizennyolc civil alkalmazottat, az állami erdészettől távozó tizennyolc, illetve a december folyamán a sepsiszentgyörgyi textilgyártól búcsúzó mintegy kétszáz dolgozót. Kelemen szerint egyébként a textilgyárban decemberben 228 munkahelyet szüntetnek meg, s bár a kereskedelmi társaság vezetőségének vannak olyan elképzelései, hogy ennél kevesebben, százhetvenen távozzanak, az alkalmazottakkal való beszélgetésekből az derült ki, hogy ők nem akarnak maradni, más részlegen dolgozni.

(3szek.ro)0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter