Tömbházak hőszigetelése

Tömbházak hőszigetelése
Szatmárnémeti – Erre az évre lezárult a feliratkozás a kormány által kezdeményezett hőszigetelési programra. Szatmárnémetiben négy lakótársulás jelentkezett a kezdeményezésre.

Szatmárnémetiben négy lakótársulás jelentkezett a kormány által kezdeményzett hőszigetelési programra, ezek a következők: a 14 Mai 1970 téren található 1–es tömbház, a Horea utca 8. szám alatt található tömbház, a Vasile Lucaciu utca 46. szám alatti tömbház és a 16–os lakónegyed Muncii sétány 51–es tömbháza. A lakótársulások jelentkezését a helyi tanács elfogadta és továbította a Közlekedésügyi–, Építkezési–és Turisztikai Minisztériumba.
Családok önrésze
Mint már írtuk az 1950. és 1990. között épült tömbházak hőszigeteléséről van szó, s a programra a polgármesteri hivatal égisze alatt működő energetikai irodában kellett feliratkozni, s ott szolgálnak bővebb információkkal. Előzetes becslések szerint 600–1000 euró között mozog a családonkénti önrésze, ez a felújítás 33%–teszi ki, ehhez hozzáadódik a helyi tanács 33%–os hozzájárulása, és az állami támogatás összege, ami a felújítás 34%–át jelenti.