ERDON Helyi hírek

2011.09.05. 12:27

Kettős átadás és falunap Mezőpetriben

Egy egész napos ünnepség keretén belül a csatornahálózat és a szabadidőközpont is átadásra került vasárnap Mezőpetriben. Jelenleg mindkét megvalósítás egyedülálló Szatmár megyében.

Egy egész napos ünnepség keretén belül a csatornahálózat és a szabadidőközpont is átadásra került vasárnap Mezőpetriben. Jelenleg mindkét megvalósítás egyedülálló Szatmár megyében.

 

Az ünnepség délután 4 órakor kezdődött a község Piskolt felőli kijáratának bal oldalán fekvő multifunkcionális szabadidőközpont területén. Ennek első lépéseként a helyi plébános megszentelte a létesítményeket, majd Marchiş Ottó polgármester, Nagy Mária volt polgármester, Günthner Tibor szenátor, Csehi Árpád megyei tanácselnök, Pataki Csaba alprefektus és Adrian Ştef, a megyei tanács alelnöke elvágták a szalagot, így hivatalosan is átadták az ivóvízhálózatot, valamint a szabadidőközpontot. A megye és a község vezetői ezt követően a színpadra vonultak, ahol egyben megnyitották a falunapként is értelmezhető ünnepséget. A megnyitón Marchiş Ottó ismertette a jelenlévőkkel a projekt részleteit, majd Csehi Árpád, Günthner Tibor, Pataki Csaba és Adrian Ştef is gratuláltak a megvalósításokhoz, és jó szórakozást kívántak mindenkinek.

A nyitóbeszédek elhangzása után a mezőpetri fúvószenekar koncertje következett, amelyet táncműsorok váltottak fel a színpadon. Ennek keretében felléptek: a mezőpetri, tasnádi, szaniszlói, piskolti és csanálosi tánccsoportok, a nagykárolyi moderntánc-csoport, a nagykárolyi Rekettye és Rote Rose magyar, illetve német néptánccsoportok. Eközben a mezőpetri Pop Bobi és Katrin, valamint Láng Melinda is színpadra lépett, majd a Nagykárolyi Művelődési Központ egyik zenekara vezette fel az est két sztárvendégét, Balázs Palit és a Desperado zenekart. A rendezvény az éjféli tűzijátékkal és egy szabadtéri bállal zárult a helyszínen.

 

Jelentős megvalósítások

A hivatalosan átadott, hét hektáros területen fekvő szabadidőközpont többféle sportpályát (kézilabda-, labdarúgó-, tenisz-, minigolf- és tekepályát), egy nyári színházat, egy játszóteret, valamint egy halastavat foglal magába. Mindezek mellett egy másfél kilométeres kerékpárút is megépült a helyszínen. A projekt keretében kiépült a csatornahálózat Mezőpetriben, valamint az ivóvízhálózat Csárdán.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!