Több kokárda, kevesebb fáklya

Több kokárda, kevesebb fáklya
Nagyvárad – A nemzeti ünnepünk alkalmából szervezett rendezvényeken az előző évekhez hasonlóan a Bihar megyei RMDSZ idén is ingyen biztosítja az ünneplőknek a kokárdát. Nem marad el a közkedvelt fáklyásmenet sem.

Megyeszerte javában zajlik a felkészülés az 1848-49-es forradalom és szabadságharc évfordulójáról való ünnepi rendezvényekre. Idén 2000 méter szalagot vásárolt a Bihar megyei RMDSZ, amiből a körzetek, civil szervezetek, valamint a diákszövetségek önkéntesei mintegy 7500 kokárdát készítettek (összehasonlításképpen érdemes megemlíteni, hogy tavaly 700 méterből gazdálkodtak). Ezeket Nagyváradon, illetve vidéken szintén önkéntesek fogják ingyen osztogatni. Debreczeni Sándortól, a Bihar megyei RMDSZ ifjúsági ügyvezető alelnökétől megtudtuk: vasárnap délelőtt először az istentiszteletek és szentmisék után a különböző felekezetű templomok előtt fogják terjeszteni a kokárdákat a rendezvényre való meghívóval együtt, majd az események helyszínein is. Igyekeznek minél több helyen jelen lenni.

250 fáklya

Egy kokárdákat, nemzeti zászlókat, textilárukat forgalmazó és értékesítő magánvállalkozó is jelen lesz a rendezvényeken, s Debreczeni Sándor fontosnak tartotta kiemelni, hogy annak semmi köze az RMDSZ-hez. Hozzátette: “Azon feltételekkel egyeztünk bele abba, hogy jelen legyen a magánvállalkozó, hogy jól látható helyen legyenek feltüntetve az árak és legyen kitéve egy cégtábla is a vállalat adataival”. Ugyanez érvényes a Szacsvay szobortól induló zászlós, fáklyás felvonuláson jelenlevő magánvállalkozóra is. Sajnos a tavalyihoz képest százzal kevesebb (összesen 250) fáklyát sikerült idén vásárolni, ami azzal magyarázható, hogy jelentősen nőtt a fáklyák ára (átlagosan 15 lejbe kerül egy). Ezeket is természetesen ingyen osztogatják majd a helyszínen.”Tisztelettel arra kérjük az ünneplőket, hogy akiknek maradt a tavalyról fáklyája vagy mécsese, az hozza magával a rendezvényre, hogy legyen minél pompásabb a már hagyományos felvonulás” – nyilatkozta a fiatal politikus. Azon szervezetek, akik szeretnének koszorút elhelyezni az eseményen a 0259-432-884-es telefonszámon, vagy az RMDSZ székházban személyesen jelezhetik ezen szándékukat 9 és 15 óra között.

Mészáros Tímea