Több hulladékra számítottak

Szatmár megye – A november 3-i elektromos hulladékgyűjtési akció során, a nagykárolyi önkormányzat hozzávetőlegesen másfél tonna hulladékot szállított el.

Egli Sebastian nagykárolyi köztisztviselő tájékoztatása szerint, a november 3-ra meghirdetett hulladékgyűjtési akció viszonylag sikeresenek mondható, azzal együtt, hogy az önkormányzat a begyűjtötthöz képest jóval nagyobb hulladékmennyiségre számított, az akció széleskörű mediatizálását követően. A szállításra kijelölt négy gépjármű délután 16 óráig járta a várost, ellenőrizve minden utcát, ha akad-e elszállítani való, mondta Egli hozzátéve: Szatmárnémetivel ellentétben, a közeljövőben nem terveznek újabb gyűjtési akciót, mivel a megyeközpont esetében csak a teljes lefedettség érdekében van szükség többnapos akcióra, míg Nagykároly esetében ezt alig egy nap alatt sikerült kivitelzni.

A távoli jövőben talán

Ezzel együtt a tisztviselő elképzelhetőnek tartja, hogy a városvezetőség idővel fontolóra veszi ilyen gyűjtések havonta egyszeri megszervezését, de ez jelenleg csak a távoli jövőben valósulhat meg. Ennek főoka a hulladék raktározását övező gondok, mivel a most összegyűjtött másfél tonnányi kiszuperált elektromos berendezéseket, speciális raktárhelység hiányában a Városi Vízművek I. Maniu utcán található kihasználatlan garázsépületébe kényszerűltek elhelyezni – jegyezte meg Egli. Hozzátette továbbá, hogy egyelőre nem tudják meddig kell tárolniuk a hulladékot, mivel az országban egyelőre nincs, illetve most épül két (Buzău és Temesvár környékén) megsemmisítő üzem, a hulladék külföldre való szállítása pedig túl költséges lenne, ezért várnak. A várakozási idő alatt ugyanakkor mindenki számára adott a lehetőség, hogy az említett ideiglenes kijelölt raktárban leadhatja az otthonában összegyűjtött elektromos hulladékot.