Több csendőr többet dolgozott

Bihar megye – A Bihar megyei csendőrség elkészítette 2007 első fél évi tevékenységének mérlegét. Kiderült, hogy a vezetőség prioritásai közt a testületnek a közrendfenntartásban vállalt szerepére helyezték a hangsúlyt mind bűnmegelőzési, mind leleplezési célzattal.

Nagyon sok ilyen akcióban vettek részt a megyeszékhelyen és Bihar nagyobb városaiban a csendőrök, de vidéken és turistaközpontokban is találkozni lehetett velük, gyalogos, illetve autós járőreik felügyeltek az emberek biztonságára.

Jók a mutatók

Ők biztosították a rendet több sporteseményen, de az iskolák, különböző közintézmények, bankok környékének biztonságára is a csendőrök felügyeltek, hivatalos látogatások alkalmával is bevetették őket. Jól együttműködtek a rendőrséggel, a helyi önkormányzatokkal, végrehajtókkal, az erdészeti hatósággal, a halász- és vadászegyesülettel. Néhány konkrét adattal is illusztrálták a jelentésben az elmondottakat, és kiderül: a tavalyi év hasonló időszakához képest javultak a mutatók, összesen 597-tel több különböző jellegű bevetésen vettek részt, összesen 1645-ön, 9905 (+1988) emberrel. A csendőrök által leleplezett bűnesetek száma is megnőtt, 174-ről 220-ra, összesen 267 bűnelkövetőt fogtak el (+57), de kevesebb büntetést róttak ki 73.245 lejjel. Ugyancsak ez év első felében Margittán és Berettyószéplakon is megnyitottak egy egységet.