T. Toader: Remélem, hogy törvényes keretek között újratárgyalják Udrea és Bica perét

Elena Udrea és Alina Bica
Elena Udrea és Alina Bica
Remélem, hogy Cristina Tarcea, a legfelsőbb bíróság elnöke bejelenti, hogy Elena Udrea és Alina Bica perét törvényes keretek között újratárgyalják – nyilatkozta vasárnap Tudorel Toader igazságügyi miniszter.

‘Várjuk, hogy mit nyilatkozik Cristina Tarcea elnök asszony Udrea, Bica, Şova, stb. helyzetéről, akiknek büntetését felfüggesztette a legfelsőbb bíróság, miután az alkotmánybíróság megállapította, hogy az öttagú bírói testületeket nem a törvénynek megfelelő módon hozták létre. (…) Remélem, hogy ezeket az ügyeket törvényes keretek között újratárgyalják. Remélem, nem azt fogja mondani, hogy beadja felmondását’ – írta Facebook-bejegyzésében Toader.

A legfelsőbb bíróság csütörtökön függesztette fel a Szervezett Bűnözés és Terrorizmus Elleni Igazgatóság (DIICOT) volt főügyésze, Alina Bica büntetésének végrehajtását, akit június 26-án bűnpártolás miatt négy év szabadságvesztésre ítélt. Ugyanezt a döntést hozta Elena Udrea ügyében is, akit korábban jogerősen hat év szabadságvesztésre ítélt a Bute-gála-perben.

www.agerpres.ro