T. Toader a DNA főügyészi versenyvizsgáról: több jelöltre számítottam

Tudorel Toader igazságügyi miniszter
Tudorel Toader igazságügyi miniszter
Több jelöltre számítottam – jegyezte meg hétfőn Tudorel Toader igazságügyi miniszter, miután véglegesítették az Országos Korrupcióellenes Ügyészség (DNA) főügyészi tisztségére jelentkezők névsorát, majd hozzátette: az ügyészek tudják a legjobban, hogy ‘milyen nagy szükség van egy reformra a DNA-nál’.

‘Több jelöltre számítottam. Ők, az ügyészek tudják a legjobban, hogy milyen nagy szükség van egy reformra a DNA-nál ahhoz, hogy visszatérjenek a normalitáshoz, (…) hogy a törvényeket az alkotmányos kereteken belül értelmezzék’ – nyilatkozta a miniszter a közszolgálati televízióban.

Véleménye szerint a DNA vezetése ‘nem főnökséget, hanem hatalmas felelősséget jelent’, hogy jókkal és rosszakkal együtt átvegye az intézményt, és reformokat vezessen be.

A DNA főügyészi tisztségére kiírt versenyvizsgára négyen nyújtották be hétfőn a szükséges dokumentációt az igazságügyi minisztériumba: Marius Iacob – a DNA jelenlegi főügyészhelyettese, Florentina Mirică – a DNA korrupcióellenes osztályának főügyésze, Cristian Lazăr – a legfőbb ügyészség bűnüldöző részlegének főügyészhelyettese és Elena Grecu – a DNA központi egységének szolgálatvezetője.

www.agerpres.ro