T. Băsescu: Iohannis kifogástalanul játszott – a falhoz szorította a PSD-t

T. Băsescu: Iohannis kifogástalanul játszott – a falhoz szorította a PSD-t
Traian Băsescu, a Népi Mozgalom Párt (PMP) elnöke úgy értékelte, hogy Klaus Iohannis államfő ‘kifogástalanul játszott’, amikor nehéz helyzetbe hozta a Szociáldemokrata Pártot (PSD).

‘Kijátszotta a PSD-seket, akik győzelmük másnapján mindig arrogánssá válnak. (…) Dragnea azt gondolta, hogy övé az egész világ és ő az ország első számú férfija. Szabályosan, vagy sem, hangsúlyozom, szabályosan vagy sem, Iohannis lépésről-lépésre falhoz szorította őket’ – kommentálta az eseményeket hétfőn este a B1 televízióban Traian Băsescu.

Szerinte Iohannis államfő ‘átalakulása’ azzal is magyarázható, hogy ‘jobb tanácsadói vannak’.

‘Iohannis tökéletesen játszotta ki a kártyáit és falhoz szorította a PSD-t. Én már csak nézem, nem alakítom a politikai játszmákat, de az államfő, az ő szempontjából kifogástalanul játszott. Nem tudom mi történt, de kifogástalanul játszott akkor, (…) amikor a PSD-sek azt hitték, hogy a megszerzett 45 százalékuk melegében hátradőlhetnek. Szerintem, ha ma megnéznénk egy közvélemény-kutatást, a bizalomnál nem kapnának 20 százaléknál többet’ – vélekedett Traian Băsescu.

Amikor azt kérdezték, hogy Iohannis kedden a parlamentben ‘begyűjti-e a győzelem babérjait’, azt válaszolta: ‘Természetesen, magam is ezt tenném’.

Traian Băsescu ugyanakkor bizakodó a tekintetben, hogy Grindeanu esetleges lemondása esetén a PSD talál más miniszterelnök-jelöltet. ‘Ha ez a koalíció az RMDSZ támogatásával szolidáris marad, akkor nincs mit tenni’ – szögezte le a volt államfő.

www.agerpres.ro