Szüreti bált szerveztek Nagyvárad-Velencén

Szüreti bált szerveztek Nagyvárad-Velencén
Múlt szombat este nagyszerű szüreti bál szervezett az RMDSZ várad-velencei körzete a római katolikus kultúrotthonban. Látványos műsorelemek voltak, és finom vacsora volt a terítéken.

A Cservák Miklós elnök vezette nagyvárad-velencei RMDSZ-körzet évek, sőt lassan mondhatni évtizedek óta minden év őszén emlékezetes szüreti bálokat szervez a Kolozsvári úti római katolikus kultúrházban, ezáltal is hozzájárulva a magyar együvé tartozás érzésének erősítéséhez, nem megfeledkezve ezen összejövetelek közösségformáló hatásáról se.

Gyorsan telik az idő, ezért az idén is eljött ezen szüreti bál nagy napja, így a múlt szombat este szépen díszített asztal, minőségi zene- a Koktél együttes „húzta” a talpalávalót-, és ízletes vacsora várta a szórakozni vágyókat Nagyvárad minden szegletéből, kicsiket és nagyokat, idősebbeket és fiatalokat egyaránt. A szervezők színvonalas műsorral is készültek: a műsorvezető szerepét elvállaló Varga Friderika a Berettyóújfaluban 2009-ben alakult Bajnóca Néptáncegyesület Cserbóka utánpótlás csoportját konferálta fel, akik szólótáncosaikkal- Madarász Rebeka, Dacsa Dóra, Lisztes István és Lisztes Krisztián- érkeztek az ünnepségre. A gyerekek belső Tisza-vidéki és szilágysági táncokkal örvendeztették meg a közönségüket, a szólóénekesük, Magyari Anna pedig moldvai népdalokat énekelt. Valóban szemet gyönyörködtető, minden elismerést megérdemlő fergeteges produkcióval rukkoltak elő, érthető, hogy egy alkalommal Nívó- és különdíjjal tértek haza valamilyen rendezvényről.

Gyengék a borok

És ezzel a fellépők sora még nem ért véget, hiszen egy kicsit később Meleg Vilmos színművész, a Szigligeti Színház tagja lépett színpadra, aki Tomcsa Sándor Gyengék a borok című monológját adta elő nagy sikerrel, tovább fokozva az amúgy is vidám hangulatot, illetve Farkas Árpád Avaron című versével is készült.

A rendezvény rangját jelezte, hogy Biró Rozália RMDSZ-es szenátor is megtisztelte ezt jelenlétével, köszöntőjében örömét fejezve ki, hogy annyi magyar ember érzi kellemesen magát egymás társaságában.

Ciucur Losonczi Antonius