Szüreti bál volt Várad-Velencén

Szüreti bál volt Várad-Velencén
Nagyvárad- Szombat este ismét jó hangulatú szüreti bált rendezett az RMDSZ nagyvárad-velencei alapszervezete a római katolikus kultúrotthonban. Tombolasorsolás is volt, értékes nyereményekkel.

 

A körzet által az elmúlt hétvégén szervezett nagy sikerű szüreti bál hangulatára jellemző, hogy a legkisebb résztvevő alig néhány esztendős volt, a legidősebb pedig 90 éves, és egyikőjük sem riadt vissza attól, hogy táncoljon a Veress László (ének, billentyűk) és Szőllősy Zsolt (hegedű) által biztosított zenére, természetesen mindketten a korosztályára jellemző stílusban.

Mint minden alkalommal, Cservák Miklós körzeti RMDSZ-elnök ezúttal is szinte mindenkihez intézett néhány kedves mondatot, ügyelve arra, hogy valamennyien jól érezzék magukat. A táncparkett hamar benépesült, s függetlenül attól, hogy éppen magyar nóták, közkedvelt operettslágerek vagy pop-rock számok szóltak, a mozgás garantált volt. Az együttlétet ízletes vacsorának a felszolgálása tette még emlékezetessé, a hasonlóan jó ízű baráti beszélgetéseken kívül. Elmondható, hogy összeszokott asztaltársaságok tagjai osztották meg egymással véleményüket a közelmúlt közérdekű és privát jellegű történeseiről, s talán újabb barátságok is szövődtek. A helyszínen tapasztaltak alapján úgy véljük, nem vállalunk nagy kockázatot azzal, ha kijelentjük: a bálozók zömét a szilveszteri buli is a Kolozsvári úti művelődési házban fogja találni.

Ciucur Losonczi Antonius