Szüreti bál volt Körtvélyesen

Szüreti bál volt Körtvélyesen
Az elmúlt szombaton tartották meg Érkörtvélyesen a második szüreti bált. Előzőleg zenekar kísérte felvonulással alapozták meg az esti hangulatot.


Az egész napos program szervezésében nem csak a helyi ifjúsági szervezet, a KÖRTISZ vett részt, hanem a néptánccsoport is. Az előkészületek már napokkal a bál előtt elkezdődtek, mivel sok kellékre volt szükség. A nap első felében a népszokásokhoz kapcsolódó szüreti felvonulással kezdődött a rendezvény, délben aztán elindul a fogat a népviseletbe öltözött részvevőkkel, felelevenítve a szürethez kapcsolódó helyi szokásokat, mindezt zenekari kísérettel. A falu utcáit bebarangoló jó hangulatú felvonulás remek alapot teremtett a folytatáshoz. Az esti program nyitányaként Seres Attala és Nagy Ádám ifjúsági vezetők szóltak az egybegyűltekhez, majd az Érkörtvélyesi Néptánccsoport és az érmihályfalvi Nyíló Akác apraja-nagyja mutatta be produkcióit. A szervezők ezúton is köszönik azok segítségét, akik hozzájárultak az esemény megrendezéséhez.0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .