Szüreti bál Bihardiószegen

Szüreti bál Bihardiószegen
Az elmúlt hét végén ünnepi tánctól és énektől volt zajos Diószeg: 2010-ben indult el újra a településen szüreti bálok hagyománya, idén is megtartották az eseményt.

A hívogató 11 pár már közel 4 hete tanulta a koreográfiát és szervezte a szüreti bált saját indíttatásból ami igen dicséretes. Talán ez az őszinte akarat a fiatalok részéről volt a siker kulcsa, hiszen több mint 300-an szórakoztak vasárnap hajnali 6 óráig a diószegi kultúrházban. Szombat reggel 11 órakor indult a Gróf. Széchényi István huszárszázad lovasainak felvezetésével a hívogató sereg 6 lovasszekéren a táncosokkal. Este 7 óra lett, mire a több mint tíz megállóval tarkított útvonalon a táncosok feljárták Kisjankát, a Kis utcát, a Csillagvárost, a Tószert, az Egyed utcát és a település többi részét. A fiatalok tánca minden utcában sikert aratott, elmondhatjuk, hogy nem volt olyan utcabéli, aki ne nézte volna meg őket. Minden megállónál kaláccsal és egy kis “melegítő itallal” kínálták a csapatot, bár ez utóbbira nem is igazán volt szükség, hiszen gyönyörű napsütés volt kísérőjük.

Feldíszített kultúrház

A fiatalok töretlen energiával táncolták el a szépen feldíszített kultúrházban is a nyitótáncot, a díszítésbe besegítettek a Zichy gazdakör tagjai, akik szőlővel, szőlővesszővel és jó diószegi borral járultak hozzá a rendezvény színvonalának emeléséhez. A teljesség igénye nélkül köszönjük a szervezőknek, Hegedüs Szabolcsnak, a huszároknak, a táncot betanító Bodogai Irénkének és Nagy Tündének, illetve mindenkinek, aki, ha lelki támogatással is, de kívánta a rendezvény sikerét. Látva a fiatalok elszántságát, bízhatunk abban, hogy jövőre is lesz szüreti bál és további fiatalok fognak bekapcsolódni a közösségünk számára fontos hagyományőrző rendezvénybe.