Szuperkoncert a borsi éjszakában

Szuperkoncert a borsi éjszakában
Bihar megye – Vasárnap este a tűzijátékkal, az Amazon Ász-koncerttel, valamint a hajnalig tartó diszkóval értek véget a XI. Borsi Községi Napok.   Borsi Napok (1) 2008.07.28  Borsi Napok (2) 2008.07.28

Azonban ennek előtte egy olyan élményben részesültünk, melyet csak ritkán él meg az ember: az R-go magyarországi együttes élő szuperkoncertjét hallgathattuk meg. Amit Szikora Robiék nyújtottak, azt azok, akik ott voltunk, egyhamar nem felejtjük el. És nemcsak az ismert énekes vagy táncosai, a Gidák, hanem az egész zenekar nyújtott felejthetetlen estét. Aztán egy olyasvalami is történt, melyet mint régi „falunapos” látogató még nem éltem át. Szikora Robi felkérte a nézőket, hogy együtt énekeljük el a Himnuszt. Úgyhogy a borsi éjszakában, a labdarúgópályán, abszolút premierként ezrek énekelték nemzeti imánkat. Ez sem adatik meg mindennap, kellett egy Borsi Községi Napok rendezvény és Szikora Róbert.

No de azért az egész napi vasárnapi rendezvényeken még történt egyes s más. Elsőnek a biharszentjánosi KRISZ szervezésében játszóház fogadta a gyerekeket. Két csoportot alkotva próbálták egymást legyőzni a vetélkedőn, ahol klasszikus és szórakoztató feladatok egyaránt előfordultak. Így tehát elmaradhatatlan volt a zsákban ugrás, a vidámság megalapozásához pedig egy kupac lisztből kellett cukorkát kihalászniuk. Majd a gyerekek bibliaismeretét felmérő rövid tesztkérdések következtek, a gyorsasági feladat pedig a lufifújás volt. A játék végén pedig minden gyerek egy kis édességet kapott a borsi Polgármesteri Hivatal jóvoltából, a KRISZ-esek pedig könyvcsomaggal kedveskedtek.

A Néptáncgála

A vidám versengést az Árkádia bábszínház Kinizsi Pál bábelőadása követte, amelyet nemcsak a gyerekek, de szüleik is figyelemmel kísértek. 19 órakor pedig kezdetét vette a Néptáncgála. Egymást felváltva, követve mutatták meg tehetségüket a község táncos lábú fiataljai. Elsőnek a borsi Galagonya néptánccsoport előadásában frátai-sobori táncokat tekinthettek meg a falunapra kilátogatók. Őket a biharszentjánosi Szentjánosbogár néptánccsoport követte szatmári táncokkal, végül pedig a borsi Galagonya gyereknéptánccsoport zárta a sort. A gyermekszépségverseny is nagy népszerűségnek örvendett, sokan beneveztek – főleg az anyukák buzdításával, akik támogató kísérete többször szükségeltetett.

20 órakor ismét a tánc vette birtokába a színpadot, mégpedig a székelyhídi Control Dance Group tánccsoport látványos modern táncai révén. Az ügyes fiúk és lányok elkápráztatták a közönségüket olykor akrobatikus mozdulataikkal. E tánccsoport előadása keretei között mutatkozott be a Válltáska formáció is, akik az utánpótlást erősítik. Egyórás műsorukat a biharszentjánosi Margaréta Majorette Csoport követte, akik színes ruháikban most is kiválóan teljesítettek. Irigylésre méltóan forgatták botjaikat és hangulatos táncukkal kedveskedtek a közönségnek, akik tapssal jutalmazták azt.

Az est sztárvendégei

Közben a háttérben már készülődtek az est sztárvendégei, szerelték a hangszereket, hangoltak, hogy minden tökéletes legyen az élő koncerthez. A színpad előtt nagy tömeg várakozott, hiszen nemcsak a községből, hanem a megye más településeiről is sokan eljöttek a Borsi Napokra. Várakozásuk nem volt hiábavaló, hiszen 22 órakor színpadra lépett az R-GO. Az évtizedek óta sikeres Szikora Robi nagyon jó hangulatot teremtett csapatával, főleg Gidáit övezte nagy tetszés a közönség férfi tagjai körében. Számos ismert dal is felcsendült: elmaradhatatlan volt a Szeretlek is, meg nem is, a Csao Mária, de újabb szerzeményeivel is sikert aratott az együttes. A koncert után pedig a sokak által már nagyon várt tűzijáték következett. A borsi sportpályát bevilágító színes pirotechnikai látványosság elkápráztatta a falunapozókat, akik közül sokan a földön ülve, fekve nézték a durrogó játékot. Ezután a tömeg lassan elindult haza, és az éjszakai Amazon Ász-koncertet és a diszkót inkább csak a fáradhatatlan fiatalok várták meg. Véget értek a XI. Borsi Községi Napok rendezvényei, a szervezők pedig bíznak benne, hogy minden ide látogató jól érezte magát.

Dérer Ferenc

Máté Krisztina