Szülői bált szervezett a Szacsvay-iskola

Képünk illusztráció
Képünk illusztráció
Az idei tanévben is megszervezte hagyományos szülői bálját a nagyváradi Szacsvay Imre Általános Iskola, mint 2013 óta mindig. A helyszín a megszokott volt, a közismert biharpüspöki étterem, melyet ezúttal sárga színnel díszítettek, alkalmazkodva a tanintézet legutóbbi, 2017-2018-as évkönyve borítójának színéhez.

Ezen, a Prolog kiadó gondozásában megjelenő, mindig éppen aktuális kiadvány átadása a résztvevőknek ugyanis fontos mozzanata a mindenkori szacsvays szülői báloknak. A kiadvány a Szacsvay Egyesület megbízásából, a Bihar Megyei Tanács támogatásával készült, projektfelelőse és szerkesztője Tunyogi Katalin tanítónő, a korrektúrázását Pásztor Gabriella igazgatónő végezte. Képek, a pedagógusok által írt anyagok és újságcikkek tanúskodnak arról, hogy mennyire gazdag és szerteágazó tevékenység zajlik az iskolában, az utókor és a hozzátartozók, a diákok és más érintettek számára pedig emellett azért is szép emlék, mivel tartalmazza az osztályok névsorát is.

Az egybegyűlteket Pásztor Gabriella igazgatónő, Tăut Eliza aligazgatónő és Szabó József, a szülői bizottság alelnöke köszöntötték röviden. Az elmúlt évek programja némiképp módosult abban az értelemben, hogy most nem léptek fel senkik, hanem rögtön birtokba lehetett venni a táncparkettet. Az Elit zenekar (Papp Attila és Majoros Attila) viszont ugyanazon a kiváló minőségi színvonalon szolgáltatta a talpalávaló, mindig eddig mindig, mint ahogy a közel 300 tombola is nagy sikernek örvendett.

 

Ciucur Losonczi Antonius