Szülői bál egy díszteremért

Szülői bál egy díszteremért
Nagyvárad- Szombaton az egyik biharpüspöki vendéglőben első alkalommal szervezett szülői bált a Szacsvay Imre általános Iskola. Egy díszterem kialakítására gyűjtöttek a színvonalas rendezvényen.

 

A rendezvényhez méltó eleganciával felöltözött szülők és pedagógusok, és szintén ünneplőbe öltözött gyermekek- nagyjából ez az összkép fogadta az érkezőket szombat este abban a biharpüspöki vendéglőben, ahol első alkalomban szervezték meg a nagyváradi Szacsvay Imre Általános Iskola szülői bálját. És hogy mit kerestek kislányok és kisfiúk egy felnőttek számára szervezett összejövetelen? Pásztor Gabriella igazgatónő köszöntő szavai után erre is fény derült: több mint egy órán keresztül tartott azoknak a diákoknak a „seregszemléje”, akik az előadó művészet különböző műfajaiban képviselik iskolájukat rangos versenyeken. A szereplések ismét alátámasztották, hogy a Szacsvayba számos ifjú tehetség jár, legyen szó prózai, komoly- és könnyűzenei vagy tánc produkciókról. Magabiztosságuknak és felkészültségüknek köszönhetően a világ bármely színpadán megállnák a helyüket, s nem hoznának szégyent Nagyváradra.

Tombolasorsolás

A tanítványaik fellépése után az oktatók kórusa örvendeztette meg a jelenlevőket egy rövidebb műsorral, majd az elismerésként is elkönyvelhető vastaps után Biró Rozália üdvözölte az egybegyűlteket ezúttal kettős- szülői és szenátori- minőségében. A nyitókeringőt Pásztor Gabriella és az egyik apuka, Szoboszlai-Gáspár István járta, majd kezdetét vette az össztánc, melyhez Veres László és zenekara szolgáltatta a talpalávalót. Nem szabad megfeledkeznünk a különböző felajánlásokból származó tombolatárgyak kisorsolásáról, mint ahogy arról sem, hogy nem csupán magánszemélyek, vagy családok, hanem osztályközösségek is hozzájárultak pénzadományaikkal ahhoz, hogy az iskolának minél hamarabb legyen egy díszterme. A jó hangulatban telt bál ugyanakkor ahhoz is hozzájárult, hogy a szülők és pedagógusok jobban megismerjék egymást.

Ciucur Losonczi Antonius