Születésnapi programok a Szigligeti Színházban

Születésnapi programok a Szigligeti Színházban
Az önállóság ötödik évfordulója alkalmából január 27–30. között születésnapi eseménysorozatra hívnak mindenkit a váradi Szigligeti Színházba. A programot közöljük az alábbiakban.

2011. január 27-én született meg az a tanácsi határozat, amelynek értelmében a Nagyváradi Állami Színház Szigligeti Társulata, az Árkádia Gyermek- és Ifjúsági Színház Lilliput Társulata és a Nagyváradi Állami Filharmónia Nagyvárad Táncegyüttese újraszervezésével Szigligeti Színház néven (55 év után) újra önálló magyar színháza lett Bihar megyének.
Az önállóság ötödik évfordulója alkalmából január 27–30. között születésnapi eseménysorozatra hívnak minden kedves színházbarátot.

A program

Január 27., szerda, 16:00 – Ki leszek, ha nagy leszek? Az Iskola a színházban, színház az iskolában 2016-os programjának indító eseménye. 18:00 – Emlékek, élmények: öt éve a ti színházatok. Kiállításmegnyitó. Az érdeklődőket meglepetéssel fogadjuk. Helyszín: Szigligeti Stúdió, Világos terem. 19:00 – Játszd újra! A nézők a Szigligeti Társulat Facebookján szavazhatnak arról, hogy az elmúlt öt évad melyik előadását kívánják újra megnézni felvételről. Helyszín: Szigligeti Stúdió, Fekete terem.
Január 28., csütörtök, 13:00 – Leánder és Lenszirom. Ifjúsági előadás. Helyszín: Szigligeti Stúdió, Fekete terem. Jegyek a színház jegypénztárában kaphatók. 17:00 – Játszd újra! A Lilliput Társulat Kormos képpel mutogat című előadásának vetítése. 18:00 – Élő-trailer: a Lilliput Társulat A Négyszögletű Kerek Erdő című készülő előadásának interaktív, játékos beharangozója. 19:00 – Játszd újra! A Nagyvárad Táncegyüttes Nagyvárosi bujdosók című előadásának vetítése.
Január 29., péntek, 19:00 – Ne hisztizz! Góbi Rita Társulatának mozgásszínházi vendégelőadása, a Független Színházi Napok keretében. Helyszín: Szigligeti Stúdió, Fekete terem. Jegyek a színház jegypénztárában kaphatók.
Január 30., szombat, 19:00 – Daraboló – Székely Csaba: Bányavirág. A Szigligeti Színház kortárs felolvasószínházi sorozatának előadása. Helyszín: Szigligeti Stúdió, Fekete terem.
A programokra, a Ne hisztizz!, illetve a Leánder és Lenszirom előadások kivételével, a belépés ingyenes. Az események alatt állandó jelleggel működik a fotósarok, ahol a legnépszerűbb előadások kellékeivel, valamint kedvenc művészeikkel fényképezkedhetnek az érdeklődők. Mindazok, akik részt vesznek születésnapi programjaink valamelyikén, a Szigligeti Színház által kibocsátott kupont kapnak ajándékba, amellyel bármely társulat két előadását tekinthetnek meg egy jegy áráért. A kupont január 27–29. között lehet felhasználni.