Online csalás: szüleik miatt aggódnak a fiatalok

Akt.:
Online csalás: szüleik miatt aggódnak a fiatalok
Egy felmérés szerint a romániai diákok 59%-a aggódik amiatt, hogy távollétükben szüleik on-line csalás áldozataivá válnak.

A romániai egyetemi hallgatók 59 százaléka aggódik amiatt, hogy távollétükben szüleik nem tudnak megfelelni a modern technológia kihívásainak, illetve, hogy on-line csalás áldozataivá válnak. A szülők 17 százaléka vallotta azt a Kaspersky vállalat pénteken közzétett felmérése szerint, hogy jobban hiányzik nekik egyetemista gyermekük számítástechnológiai segítsége, mint maga a társasága.

Azok a – számítógépes ismeretekben nem túl jártas – szülők, akiknek gyerekei megkezdték az egyetemi éveket és elhagyták a családi otthont, 31%-ban arról számoltak be, hogy amióta a fiatalok segítségét nélkülözniük kell, naponta küszködnek különböző technológiai problémákkal.

A számítógépes ismeretek terén kezdő szülők 43%-a azt is elmondta: már megtörtént, hogy távolsági segítségnyújtást kértek egyetemista gyereküktől.

Ugyanakkor a megkérdezett egyetemisták 59%-a megszokta, hogy családtagjaik hozzájuk fordulnak segítségért a számítástechnika terén. Ugyanilyen arányban tartanak attól, hogy szüleik nem tudnak megfelelni a technológia kihívásainak, vagy on-line csalások áldozataivá válnak a fiatal családtagok távollétében. Sőt, ez az arány 63%-ra emelkedik, ha a 17 és 34 év közötti korcsoportot kérdezzük meg – derül ki a Kaspersky tanulmányából.

A számítógépes biztonsági megoldásokat kínáló cég felmérése 13 országban (többek közt Romániában) készült, egy 11.000 fős reprezentatív mintán.

www.agerpres.ro0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter

A kommentelés opció, a jó magaviselet kötelező! Moderációs elveinket itt olvashatja .