Szörnyű vonatbaleset Spanyolországban

Szörnyű vonatbaleset Spanyolországban
© Fotó: EPA
Kisiklott egy Madridból Ferrolba tartó vonat Spanyolországban, Santiago de Compostela közelében. A vonat este háromnegyed kilenckor siklott ki, több kocsi is kigyulladt. A mentőcsapatok nagy erőkkel vonultak a helyszínre.

Már legkevesebb 72 a spanyolországi vonatbaleset áldozatainak a száma, és több mint 140 sérültről tudni.

A Madridból Ferrolba tartó szerelvény szerda este nem sokkal kilenc előtt siklott ki, és borult fel néhány kilométerre a nemzeti ünnepre készülő zarándokhelytől, Santiago de Compostelától.

Néhány vagon kigyulladt, a helyszínre érkező mentőcsapatok gyorsan eloltották a lángokat. Az embereket az ablakokon keresztül próbálták kimenteni. Több kocsi egymásra futott és a felismerhetetlenségig összeroncsolódott.

A vonaton 218-an utaztak.A túlélők közül többen robbanást hallottak, valamint egybehangzóan azt állították, hogy a szerelvény túl gyorsan haladt, mielőtt a kanyarban mind a 13 vagon lefutott a sínről A terrortámadás tényét cáfolták.

Minden Szent Jakab-napi ünnepség elmarad, a san lazaro-i Cersia épületet az áldozatok hozzátartozóinak rendelkezésére bocsátják. Emellett egyelőre az áldozatokat is itt helyezik el.

A mentők és a rendőrség az egész éjszakát a helyszínen töltötték. A spanyol kormányfő reggel érkezik Santiago de Compostelába, ahol a miniszterelnök-helyettessel, a belügyminiszterrel és a közlekedési tárca vezetőjével egyeztet majd. Az ibéria országban negyven éve nem történt ilyen súlyos vonatbaleset.

Forrás: euronews.com