Szörnyű baleset Szentandráson

Akt.:
Szörnyű baleset Szentandráson
Október 23-án, pénteken reggel fél hét körül szörnyű közlekedési baleset történt Szentandráson, a település Nagyvárad felőli részén, a 797-es számú megyei úton.

Egy Volkswagen Passat személyautó áttért az ellentétes közlekedési sávba, és frontálisan ütközött a szabályosan közlekedő autóbusszal, amely Nagyvárad felé tartott utasaival. A VW személyautót vezető 20 éves fiatalember a helyszínen szörnyethalt a baleset következtében, a buszon utazók közül öt személy sebesült meg, akik közül egy 16 lány súlyos koponyasérülést szenvedett.
A Volkswagen gépkocsi Nagyvárad felől érkezett, az autóbusz pedig a Körösszeg–Nagyvárad útvonalon közlekedett, és tele volt utasokkal, elsősorban azokkal, akik a megyeszékhelyre járnak dolgozni.
Még nem lehet tudni, hogy a személyautó mi okból tért át a másik sávba, ennek megállapítása még folyamatban van. A kiérkező gyorsmentők hiába próbálták újraéleszteni a VW 20 éves sofőrjét, az a helyszínen életét vesztette. A buszban utazók közül öten sérültek meg: egy 16 éves lányt koponyasérülésekkel szállították kórházba, akárcsak a többi négy sérültet (egy 20 éves fiút és három hölgyet), akik töréseket, zúzódásokat szenvedtek. A frontális ütközés következtében a személyautó eleje a felismerhetetlenségig roncsolódott, a kölönböző alkatrészek szanaszét repültek az úton. Az autóbusz az ütközés miatt belement egy ház kerítésébe, a tömegközlekedési eszköz eleje tönkrement és betört a szélvédő üvege is.
A baleset körülményeinek vizsgálata és a helyszínelés ideje alatt az útszakaszt lezárták a forgalom előtt.