Antigoné – görög dráma bérletben

Akt.:
Antigoné – görög dráma bérletben
A debreceni Csokonai Színház Antigoné című előadását az évad elején beharangozott Gyöngéd barbárok című előadás helyett, a nagyváradi és a debreceni színház közötti bérletes előadáscsere keretében láthatja a közönség.

A bemutatóra április 11-én, pénteken 19 órától kerül sor, erre az előadásra a Szigligeti-bérletek érvényesek, míg másnap, 12-én, szombaton 17 órától a Papp Magda-bérlet használható fel. Az előadást Anca Bradu rendezte, aki Nagyváradon néhány évaddal ezelőtt a Kasimir és Karoline, illetve a Kávéház című darabot vitte színre. A debreceni színház produkciójában a Szigligeti Társulat két tagja is szerepet kapott: Kardos M. Róbert a Karvezető, míg Pál Hunor az egyik Őr szerepét alakítja.

Kardos M. Róbert színművész gondolatai az előadás kapcsán: „A kar szerepe nagyon komplex, hiszen általa ének, mozgás és próza együtt van jelen a színpadon. Ebben az előadásban végül is főszereplővé válik, kommentálja a történteket, tükröt tart, folyamatosan kommunikál a nézőkkel. A feladat azért is nehéz, mert a karnak minden eseményt végig kell követnie, és így az előadás elejétől a végéig jelen kell lennie.”

Az előadásra jegyeket a színház pénztárában lehet váltani keddtől péntekig 11-17 óra között, illetve egy órával az előadások előtt. Online jegyvásárlásra a www.biletmaster.ro oldalon van lehetőség.