szon-sportoldal

2008.07.26. 22:16

Újpesten jubilált a Spartacus

<p>Budapest, Nyíregyháza - Pénteken óriási meglepetéssel vette kezdetét az élvonalbeli labdarúgó-bajnokság 2008/2009-es idénye. A bajnok MTK-t a jelentősen meggyengült Kaposvár alaposan kitömte, a somogyiak hazai pályán 3–1-re nyertek. <dia width="900" height="700" alt="Újpest-szpari 2008.07.26."><a href="about:blank" onclick="return open_window( /pubs/Bildserie/_jpest_szpari_2008_07_26_/index.shtml , SERIE ,900,700)"><img src="http://apps.szon.hu/bilder/icons/kamera.png" border="0" width="13" height="13" alt="Újpest-szpari 2008.07.26." /></a></dia>&#160;<a href="http://video.szon.hu/members.szon_szerkesztoseg/flv-20080726162_flv.flv/viewer.html"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></a>&#160;<a href="http://video.szon.hu/members.szon_szerkesztoseg/flv-20080726164_flv.flv/viewer.html"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></a>&#160;<a href="http://video.szon.hu/members.szon_szerkesztoseg/flv-20080726165_flv.flv/viewer.html"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></a>&#160;<a href="http://video.szon.hu/members.szon_szerkesztoseg/flv-20080726166_flv.flv/viewer.html"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></a>&#160;<a href="http://video.szon.hu/members.szon_szerkesztoseg/flv-20080726167_flv.flv/viewer.html"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></a>&#160;<a href="http://video.szon.hu/members.szon_szerkesztoseg/flv-20080726168_flv.flv/viewer.html"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></a>&#160;<a href="http://video.szon.hu/members.szon_szerkesztoseg/flv-20080726169_flv.flv/viewer.html"><IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></a><BR />&#160;<a href="http://video.szon.hu/members.szon_szerkesztoseg/flv-20080726196_flv.flv/viewer.html">Kiállították a Szpari kapusát&#160;<IMG height="13" src="http://www.boon.hu/bilder/icons/video.png" width="13" border="0" widht="13" /></a></p>

Ahogyan az edzők látták

Révész Attila: -Megszoktuk már, hogy az Újpesttel jó meccseket játszunk. Sajnos ismét gratulálni kell az ellenfélnek, miként az elmúlt szezonban. Az első félidőben nem találtuk a hazaiak játékának ellenszerét, sajnos egy elkerülhető gólt kaptunk. Szünet után váltottunk, voltak is helyzeteink, sajnos egyenlíteni nem tudtunk. A küzdeni tudás és a csapategység biztató a jövőre nézve, ám látszik, hogy van még csiszolni valónk.

Szentes Lázár:- Köszönöm kollégám tárgyilagosságát, rendezetten, jól játszottak a nyíregyháziak, megnehezítették a dolgunkat. Szünet után, a kiállstás inkább bennünket zavart meg.


Vége a meccsnek!

Bátrabb játékkal eredményesebb lehetett volna a Szpari, igaz a kiállítás után már könnyebb helyzetben voltak a lilák.

93. perc:Rajczi 20 méteres ívelését Illyés bravúrral tenyerelte szögletre.

90. perc: három  perc hosszabbítás következik.

88. perc: Rajczit szerelte szabálytalanul Miskolczi, a szabadrúgást Kabát gurította Bazics elé, lövése után végül Sándor elé került a labda, aki 12 méterről mellé csavart

85. perc: Hazai kontra végén Sándor ívelt Rajczi fejére, aki lesről fejelt a hálóba.

83. perc: Rákapcsolt a Szpari, a játékosok minden megtesznek az egyenlítésért. Sajnos az akarat eddig nem hozott eredményt. Pedig a hazai nézők már fütyölgetnek.

81. perc: Apostou került helyzetbe éles szögből leadott lövését szögletre hárította Balajcza. Közben cseréltek a hazaiak, Liptákot Korcsmár váltotta.

80. perc: Sajnos látszik az újpesti emberelőny, a hazaiak veszélyes kontrákra építenek.

76. perc:Dosso ellen szabálytalankodta a jobb oldali szögletzászló környékén, Lippai beíveléséből kontráztak a lilák, Illyés a kapujából messzire kifutva, fejjel szabadított fel.

75. perc: Foxi dobta fel magát a tizenhatoson belül, most is elmaradt a sárga…

74. perc: Bárányos ívelt be egy szabadrúgást, a kipattanót Zabos lőtte rá, sajnos blokkoltak a védők.

70. perc:  Kettős csere az újpestieknél, Simon helyére Rajczi,   Remili helyére Hullám állt be.

67.perc: Ramos is lejött,  helyére Illyés állt.

64. perc: Egy újpesti kontránál a kapujából kifutó Lazareanu a mezőnyben kézzel ütött a labdába, amiért piros lapot kapott. Percekig állt a játék.

63. perc:  Lippai lövését kifejelték a védők.

63. perc: Szpari csere: Belényesit Apostou váltja.

62. perc: Ezúttal a partjelző bakizott, ugyanonnan újra szabadrúgást kaptak a lilák. Kabát a sorfalba bikázott.

60. perc: Ramos tisztán szerelte Foxit, Szabó  játékvezető tévesen szabadrúgást ítélt a kapunktól 20 méterre, a gól előtti szituációhoz hasonló területről. Szerencsére Bozics lövése a sorfalról szögletre pattant.

58. perc: Jobb oldali szabadrúgáshoz jutott az Újpest, Remili beívelését Mboussi hárította.

53. perc: Újabb szép Szpari-akció: Dosso passzolt Lippaihoz, a kényszerítőt Dosso lőtte,  sajnos gyengén.

50. perc: Miskolczi remekül szöktette Zabost, ő két csel után Lippai elé passzolt, akinek gyenge lövése nem okozott gondot. Majd Remili kapott sárgát.

47. perc: Lila helyzet:  Foxi beadását Kabát fejelte mellé 8 méterről, majd egy másik akció végén fölé lőtt!

46. perc: Elkezdődött a második félidő. Kezdés előtt Révész Attila is a pályára lépett - nem újabb kezdőrúgásra, azt egy újpesti, Nagy Ádám végezte el - még súgott valamit Goiai fülébe. Cseréltek a mienk: Bárányos jött be a sérült Zeleh helyére. Miskolczi így visszább lépett.


Félidei jegyzõkönyv

Újpest-Spartacus 1-0 (1-0)
Szusza Ferenc stadion, 4 449 nézõ, v.: Szabó S (Ring, Butkai).
Újpest: Balajcza – Dudics, Vaskó, Lipták, Mijadinoski-Remlil, Foxi, Sándor, Bozics- Kabát, Simon. Edző: Sznetes Lázár.
Nyíregyháza Spartacus: Lazareanu- Zaleh, Mbousi, Goia, Cornaci-Miskolczi, Zabos, Ramos, Lippai – Belényesi, Dosso. Klubmenedzser: Révész Attila.
Gól: Kabát (41.)
Sárga lap: Vaskó (43.), illetve Belényesi (20.), Goia (26.), Dosso (43.)

46. perc: Dossonak odarúgtak, az asszisztens nem látta, aztán Zaleh esett össze, őt is ápolni kellett. Nem sokkal később vége lett az első félidőnek.

43. perc: Kakaskodásért Dosso és Vaskó kapott sárgát! Belényesi meglépett a bal oldalon, beadását szögletre hárították a hazai védők. Lippai beívelését kifejelték a lilák.

41. perc: 1-0: Lippai „szedte fel Bozics ütőjét”, a 21  méteres szabadrúgást. Kabát laposan a jobb alsó sarokba lőtte!

37. perc.: Remili dobta fel magát a 16-oson belül Mboussi mellet, Szabó továbbot intett (ezzel az erővel sárgát is adhatott volna az újpestinek). Nem sokkal később Foxi lövése szögletre pattant. Miként a beívelése. A második korner sem okozott veszélyt.

32.perc: Miskolczi jól adott középre, ám Belényesi lövése védőt talált.

30. perc: Nyomnak a lilák, Sándor 16 méteres, középre tartó, lapos  lövését biztosan hárította Lazareanu, utána Kabát durrantott fölé.

26. perc: Szabadrúgást kapott a Szpari. A tizenhatos csücskétől Cornaci csavart középre, sajnos Balacza kezébe. Utána Goia kapott sárgát.

23. perc: Nagy vihar volt: Kabát jobb oldali beadását Foxi 6 méterről, óriási helyzetből fölé fejelte.

22. perc: Jó hír, egyre többet van az újpesti térfélen a labda, igaz eredmény  nélkül. Túl vagyunk az első szögleten, amit a hazaaik végeztek el.

20. perc: Belényesi kapott sárgát reklamálásért!

18. perc: Óriási hazai helyzet: Simon egyedül lépett ki a balösszekötő helyén, de szerencsére 14 méterről mellé lőtt.

17. perc: Szpari akciók, előbb Dosso lőtt gyatrán mellé, majd Lippai lövése kipattant a védőkről.

14. perc: A lila drukkerek fáklyákkal próbálják lelkesíteni kedvenceiekt, nem sok sikkerrel. Mboussiék jól zárnak, a középpályások biztosan őrzik területeiket. Talán támadójátékban lenne mit javítanunk, de van még idő… Közben egy veszélyes hazai akció: FoxiLazereanut is kicselezte, kisodróvva középre ívelt, szerencsére Sándor 14 méterről fölédurrantott.

8. perc: Beállt a játék, a hazaiak ugyan többet birtokolják a labdát, de különösebb veszélyt nem jelentenek Lazareanu kapuját. Miskolcziék eddig jól sáfárkodnak a megszerzett labdákkal, próbálnak támadásokat szövögetni.

20:05: Vehemensen kezdtek a lilák, ám a Szpari védelme állja a sarat, sőt Dosso egy akció végén lövésig jutott, ám a védők blokkoltak.

20:02: Elkezdődött meccs. A Szpari fehér-pirosban, az Újpest lila-fehérben lépett gyepre. Az első labdaérintés a hazaiaké volt. A kezdőrúgást Szabó Róbert végezte el, 40 éves szülinapi ajándékként. Ez után egyperces gyásszünet volt a tegnap 68 évesen elhunyt Győri László játékezető emlékére.

19.51: Pár perc a kezdésig. A telt ház igen messze van a 13 ezres stadionban. Újpesten eddig kilencszer játszott élvonalbeli a meccst a két gárda. A lilák hatszor nyertek, kétszer volt iksz, a Szpari pedig egyszer nyert. Remélhetőleg a mostani találkozó után jobb lesz a statisztikánk.

19:50: Hamarosan Újpest-Szpari

Kellemes idő fogadja mindazokat, akik gyülekeznek a Szusza Ferenc stadionban. Hamarosan kezdetét veszi az élvonalbeli labdarúgó bajnokságban a Szpari szezonnyitója, mégpedig idegenben, az Újpest ellen. Szóval remek az idő, a két csapat már javában melegít a gyepen. Időközben megérkeztek a Szpari durkkerek is, akik Hajrá Szparival üdvözölték kedvenceiket.

A játékosok a délelőtti átmozgató után szálltak buszra. Útközben megebédeltek (húsleves, rántott szelet, sűlt hús, krumplipüré, kompót és desszert volt a menü-. Egyszer még megállt a busz, akkor találkoztak is a REAC-hoz indult diósgyőri drukkerekkel. A borsodiak szívesen vállalkoztak volna egy kis szóbeli balhéra, ám ez elmaradt.

A meccs viszont nem, a két csapat a következő összeállításban fogja kezdeni a derbit.

Kezdõk

Újpest: Balajcza – Dudics, Vaskó, Lipták, Mijadinoski-Remlil, Foxi, Sándor, Bozics- Kabát, Simon. Erdzõ: Sznetes Lázár.
Nyíregyháza Spartacus: Lazareanu- Zaleh, Mbousi, Goia, Cornaci-Miskolczi, Zabos, Ramos, Lippai – Belényesi, Dosso. Klubmendzser: Révész Attila.
Szusza Ferenc stadion, ezer néző, v.: Szabó S (Ring, Butkai).

12:52: A bemelegítést egy helikopter zavarta meg, amely leszállt a kezdőkörben, ketten kiszálltak, majd ismét a levegőbe emelkedett a propelleres.

Szombaton újabb meccsekkel folytatódik az első forduló, fellép a Nyíregyháza Spartacus is, amely a Szusza-stadionba látogat. Az Újpest elleni meccs lesz a nyíregyházi labdarúgás történetének 300. élvonalbeli mérkőzése. Az összecsapásról szokás szerint online közvetítésben számolunk be.

Az 1. forduló párosítása

Péntek: Kaposvár–MTK 3–1 (3–0).
Szombat, 15 óra: Debrecen–Zalaegerszeg. 20 óra: Újpest–Nyíregyháza Spartacus, REAC–Diósgyõr, Haladás–Gyõr, Siófok–Fc Fehérvár.
Hétfõ, 20 óra: Kecskemét–Paks. Kedd, 20 óra: Bp. Honvéd–Vasas.

 

Bevállalós lesz a Szpari Újpesten
Révész Attila klubmenedzser szerint jó állapotban van a csapat, az önbizalommal sincs gond, így bizakodva várja a szombati bajnoki nyitányt.

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!