Szombaton Sarolt szerepéért folyik a kűzdelem

Szombaton Sarolt szerepéért folyik a kűzdelem
Az MTV1 műsorán szombatonként jelentkező A Társulat című műsor most szombati, április 19.–kei döntőjében a Sarolt szerepért folyik a kűzdelem.

Az egyik Sarolt jelölt Éder Enikő, a temesvári Csiky Gergely Állami Magyar Színház művésznője, aki közel ezer jelentkező közül az elődöntők és középdöntők során egyetlen erdélyiként jutott a 24–es döntőbe.

A Társulat döntősei közül kerülnek ki azok, akik a Boldizsár Miklós:Ezredforduló című drámája alapján Szörényi Levente — Bródy János Isván, a király 25 éves jubileumi előadásánjátszák a nyolc főszerepet, melyre június 18.–án fog sor kerülni a Budapest Sportarénában.

„Azt üzenném a hazai nézőknek, olvasóknak, amit mindig is vallottam: szívük és saját belátásuk szerint döntsenek, hogy kit tartanak a legalkalmasabbnak Sarolt szerepére, hiszen ha eljut Romániába a közeljövőben ez a jubileumi István, a király előadás, úgy gondolom a nézők olyan fejedelemasszonyt várnak majd, akiben képesek lesznek hinni, akivel azonosulni is lehet akár, vagy legalábbis olyat, aki méltó utódja lehet talán azoknak a „nagyoknak”, akik ezt a szerepet mar több éven és generáción át megformálhatták. Mindazoknak pedig, akik támogatnak engem, köszönöm a bizalmat és tudásom szerint igyekszem megfelelni, viszonozni majd, ha Isten is úgy akarja, Saroltként.”— mondta el lapunknak Éder Enikő művésznő.

Mivel a szombatonkénti szerepdöntők első feléből a párbajra az a két versenyző jut, aki a legtöbb sms–szavazatot kapja, Éder Enikő is csak a nézők segítségével kerülhet a legjobbak közé.

Éder Enikő eddigi Társulatbeli részvételéről a www.tarsulat.hu weboldalon tájékozódhatunk, s a döntőben való szerepléseit közvetlenül akár a következő weboldalakon is elérhetjük:  

http://www.youtube.com/watch?v=y_9OZMiZK3g

http://www.youtube.com/watch?v=ZO-8s72HmcM