Szombaton Margittán is kevesen szavaztak

Árkosi Antal helyi RMDSZ-elnököt kísértük el a szavazásra
Árkosi Antal helyi RMDSZ-elnököt kísértük el a szavazásra
Margitta megyei jogú városban is nagyon mérsékelt volt szombaton a szavazókedv. A reggeli órákban alig-alig akadt, aki voksolni ment, de a későbbiekben is csak szállingóztak.

A 12 szavazóhelyiségben – 10 Margittán, valamint Magyarkécen és Genyétén – 14 óráig mindösszesen 344-en járultak az urnák elé. Mivel a listákon 15009-szavazatra jogosult személy van, ez 2,3%-ot jelent. Ebéd után sem nőtt meg látványosan a szavazókedv, mivel 17 óráig mindössze 507-en adták le szavazatukat, mely 3,41%-ot jelent.

Rendbontás, zavaró esemény sehol nem történt, nyilatkozták a szavazóhelyiségek elnökei. Úgy ők, mint az urnabiztosok egyetértettek abban, hogy a referendumra bőven elég lett volna egy nap. Ezen véleményüket a szombati rendkívül alacsony részvételi arány is alátámasztja. Mivel a város polgármestere szabadságát tölti, Árkosi Antal helyi RMDSZ-elnököt kísértük el a szavazásra. Kissé csalódott volt az alacsony részvétel miatt, de reményét fejezte, ki, hogy vasárnap a margittai szavazók élni fognak alkotmányos jogukkal, és a józan eszükre hallgatva fogják leadni szavazatukat. Nem rejtette véka alá, hogy igennel szavazott, melyet keresztény neveltetése és mostani meggyőződése motivált. Jó ötletnek tartja a referendumot, mely a klasszikus, jól működő családmodellt akarja megtartani.

Szőke Ferenc