Labdarúgás

2021.04.06. 11:50

Kikapott Szatmárnémetiben, de még reménykedhet a CAO

Több, mint öt hónap után szakadt meg a nagyváradi labdarúgócsapat veretlenségi sorozata.

Fotó: Facebook/csmsatumare

Jósa Attila

Szombaton a tizennegyedik fordulóval folytatódott a 2020/2021-es idény a harmadosztályban. A Bihar megyei csapatok közül a legelőkelőbb, harmadik helyen álló Nagyváradi CAO Szatmárnémetibe utazott, ahol egy régi „ismerős”, a helyi VSK fogadta. A két csapat a tavalyi osztályzón is találkozott, akkor sima, 3-1-es VSK siker született, az idei bajnokságban pedig a váradiak „nyertek” 3-0-ra, a dolog apró szépséghibája, hogy a győzelem zöld asztal mellett született, mivel a szatmári csapat karanténban volt az eredeti és később újraütemezett dátumán is a mérkőzésnek. Nem az volt a szatmáriak egyetlen hasonló veresége, a koronavírus-járvány leginkább a szomszédos megyeszékhely csapatát tépázta meg a csoportból, így a tabellán elfoglalt kilencedik, utolsó előtti helyük sem a realitást tükrözi.

Ennek megfelelően a Bukaresti Steaua egykori kiváló kapusa, Ritli Zoltán edzette szatmáriak támadó szellemben indították a mérkőzést, több veszélyes lövést követően pedig a 11. percben a vezetést is megszerezték, Cadar négy méterről „belsőzte” a hálóba Chitaș pontos beadását (1-0). A gól után a váradiak is jelezték, hogy pontokért érkeztek a szombati mérkőzésre, több veszélyes szabadrúgást is kiharcolva, de ezúttal az eddig remek tavaszi teljesítménnyel előrukkoló Codoban sem célzott pontosan. Szünet előtt a hazaiak megduplázhatták volna előnyüket, de Cadar a kapufát találta el.

A második félidő elején a csereként beállt Panti került nagy helyzetbe, közeli próbálkozását nagy bravúrral hárította a hazaiak kapusa. Mint később kiderült, ez volt a vendégcsapat legnagyobb egyenlítési lehetősége, a szatmáriak taktikus játékkal tördelték a váradi támadásokat, így a korai gól egyben a hazaiak győzelmét is jelentette.

A CAO veresége ellenére sem kell végleg lemondjon az első két hely megszerzésének lehetőségétől, az osztályzót érő második helyen tanyázó Zilahi SCM mindössze három ponttal előzi meg a zöld-fehéreket. A tabellán a Nagybányai Minaur ugrott az élre a hétvégi fordulót követően, a hosszabbítás perceiben kicsikarva a győzelmet a szünetben még vezető zilahiak ellen.

Már az ötödik a CSC

A meglepetésszerű zilahi győzelme után ismét három gólt lőtt, és begyűjtötte a három pontot a Váradszentmártoni CSC. A szenvedő alany ezúttal a Nagysomkúti Progresul volt, az Alex Sorian szabadrúgásgóljából szerzett előnyt Sîrbu „fejelte meg” az első félóra végén, majd fordulás után ismét Sîrbu volt eredményes egy szépen kijátszott akció végén. Bár a vendégek még szépítettek az eredményen, a 3-1-es győzelmével a Váradszentmárton egészen az ötödik helyig ugrott előre a táblázaton.

Ezzel szemben a harmadik Bihar megyei csapat, a Nagyváradi Luceafărul helye egyre biztosabbnak látszik a tabella végén, szezonbéli tizenegyedik vereségét Besztercén szenvedte el a fiatal együttes. A nagy fölényben játszó Gloria ezzel beérte pontszámban a CAO-t, a hazaiak győzelmét még az sem fenyegette, hogy a tapasztalt Adrian Nalați büntetőjét hárította a Luceafărul kapusa, Ciută.

Címkék#CAO#NAC

Ezek is érdekelhetik

Hírlevél feliratkozás
Ne maradjon le a erdon.ro legfontosabb híreiről! Adja meg a nevét és az e-mail-címét, és mi naponta elküldjük Önnek a legfontosabb híreinket!

Rovatunkból ajánljuk

További hírek a témában