Szolnok ellen játszanak a lányok

Szolnok ellen játszanak a lányok
Vasárnap délután munkába láthatjuk a Szatmárnémeti VSK kosárlabdacsapatának újoncait, Claudia Popot, Amra Mehmedicset és Anita Tailenet.

Vasárnap 16 órától, a szatmárnémeti Sportlíceum felújított Ady Endre utcai termében játsza a téli vakáció első és egyetlen felkészülési mérkőzését a Szatmárnémeti VSK női kosárlabdacsapata. Dan Fleşeriu edző tanítványainak a magyar élvonalban szereplő Szolnok NNK lesz az ellenfele.

Mint ismeretes, az A–osztályos bajnokság rájátszása január 15–én kezdődik, ezért nincs több idő további tesztmeccsek rendezésére. Pedig jól jönne még néhány találkozó az első bajnoki előtt a „vérfrissítésen” átesett VSK–nak, ugyanis Tiffany Ducker távozása után a szülővárosának csapatába szerződött Claudia Pop, illetve Szatmárra érkezett még a bosnyák Amra Mehmedics és a lett Anita Tailane. „Remélem hamar beilleszkednek a csapatba” – nyilatkozta még korábban Fleşeriu.

Ugyanakkor kihagyja majd a vasárnapi mérkőzést Oana Băluţă és Nagy Anita is. Mindkét játékos a 18 éven aluli válogatottal egy ludwigsburgi felkészülési tornán van, ahol a nyitányon 7264 arányban győzték a vendéglátó németek korosztályos csapatát. A Gheorghe Mandache és Ştefania Borş edzőpáros csapat még 20 ponttal is vezetett a meccsen, végül nyolccal verték Németországot. Péntek délután Lengyelország ellen játszanak a „trikolór”–ok, szombaton pedig Hollandia lesz az ellenfél. Băluţă egyébként 6 pontot szerzett és 2 lepattanót gyűjtött be, Nagy Anita viszont nem lépet pályára a németek elleni meccsen.

Címkék: , ,