Szokásaink (I.)

A Főtéren előnyömet meg nem adva, szinte belémhajtott egy lufis, szalagos, fülsértően tülkölő esküvői kocsisor. A második autóból rámbődült egy vőfély (belőle a szesz), hogy: „Nem látod, te ökör, hogy ez hivatalos kocsisor?” Az ifjú párnak vajon ez a zsibvásár lesz az egyik szép emléke?

Még ha egy régi dák szokás is lenne ez, egy határon felül intézkednie kellene a hivatalosságnak, hiszen egy nagy közösségben élünk, és a zaj zavarja a várost; amúgy pedig tiltja a törvény is, bár ez mifelénk viszonylagos fogalom. Ha igény van ilyesmire, meg lehetne oldani civilizáltan is, vezethetné az autósort egy hivatalos (rendőri, polgármesteri, vállalkozói) kocsi, hangszórójából szép nászindulókat sugározva. És ha a kocsik díszítése is ízlésesebb lenne, bennük a viselkedés pedig európai, az esemény akár kedves szatmári látványossággá is válhatna.

Tisztelettel:

Dr. Zagyva Miklós0Hozzászólás

Herzlichen Dank für Ihren Kommentar - dieser wird nach einer Prüfung von uns freigeschaltet. Beachten Sie, dass dies gerade an Wochenenden etwas länger dauern kann. Kommentare von registrierten Usern werden sofort freigeschaltet - hier registrieren!

Még 1000 karakter