Szociális lakásért éhségsztrájkol egy dévai férfi

Szociális lakásért éhségsztrájkol egy dévai férfi
Hunyad megye – Nincs hol felnevelnie két kiskorú gyermekét annak a 28 éves dévai férfinak, aki a polgármesteri hivatal előtt éhségsztrájkol.

A 28 éves Ioan Burznak két kiskorú gyermeke van. Három éve szociális lakásért folyamodott a dévai polgármesteri hivatalhoz. Azóta is megoldatlan az ügye, és végső elkeseredésében pénteken a dévai hivatal elé vonult, hogy bejelentse, kész elmenni a végsőkig. „Csütörtökön este a vasútállomáson aludtam a két kislányommal. A feleségem a kórházban van, hamarosan ugyanis megszületik a harmadik gyermekünk. Három éve letettem egy kérvényt, amelyben kérem, hogy utaljanak ki a családomnak egy szociális lakást.

Nem történt semmi, és amikor a polgármesterhez fordulok, az csak kiabál velem. Addig állok itt, éhségsztárjkolva, ameddig megoldást nem találnak a problémámra.” – nyilatkozta az újságíróknak Burz. Nem ez az első eset, hogy a férfi kétségbeesett tettre szánja el magát. Ez előtt három hónappal a polgármesteri hivatalban felgyújtota saját magát. Akkor a plgármester azt ígérte, hogy megoldást találnak a férfi problémájára, de azóta sem történt semmi.

Kapcsolódó cikk:

  • Veszélyben a 13 napja éhségsztrájkoló férfi