"Szívesen jövök Nagyváradra"

"Szívesen jövök Nagyváradra"
Nagyvárad – Szombat este hazalátogatott Tolvai Renáta énekesnő, a Megasztár 5 tehetségkutató verseny győztese, hogy átvegye A Magyar Kulturáért Díjat. Ez alkalomból interjút adott az erdon.ro-nak.

– Több mint egy hónap eltelt azóta, hogy megnyerted a Megasztár 5 versenyt. Hogyan értékeled az azóta eltelt időszakot?
– Úgy érzem, hogy az elmúlt hetek sokkal nehezebben teltek, mint a Megasztár verseny közbeni időszak. Egyedül kell csinálnom mindazokat a dolgokat, melyeket addig azok az emberek végeztek el, akik a vetélkedő stábjához tartóztak, mindenki, aki körülöttünk volt. Ezzel szemben most mindent nekem egyedül kell megoldanom. Ugyanakkor sokkal több az elvárást velem szemben. Fellépések, fotózások, interjúk sorozata, vagyis folyamatosan pörög velem az élet, amit én nagyok élvezek. Egyébként most fog megjelenni az első albumom, a megasztáros dalokkal, ami február elején már kapható lesz a boltokban. Utána rögtön elkezdek dolgozni az első saját lemezemen is.
– Ez a CD Nagyváradon is kapható lesz?
– Hát persze, egyértelműen. Vagyis inkább megigérem: azon leszek, hogy így legyen. Ha nem is lesz kapható, de szerintem igen, hozok majd magammal egy nagyobb mennyiséget. Valahogy megoldom…
– Tavaly bejutottál a Nagyváradi Egyetemre, de közben jött a budapesti Megasztár. Most a tanulással akkor mi a helyzet?
– Eszenyi Enikő azt javasolta, hogy Budapesten folytassam a zenei tanulmányaimat, valószínűleg így lesz, ott fogok egyetemre járni.
– Mester Tamás jött egy olyan ötlettel, hogy a magyar dalokat le kellene fordítani angolra, annak érdekében, hogy külföldön is sikerük legyen. Mit szólsz ehhez?
– Erről az a véleményem, hogy szerintem egy nagyon jó ötlet, hogy a magyar daloknak legyen angol verziójuk is, illetve legyenek olyan klipjeik, melyek abban különböznek az eredetitől, hogy angolul vannak felénekelve. Igy az illető dal népszerű lehet az egész világon, nem csupán Magyarországon.
 
Duett Andrással
 
– Kaptál egy kocsit is, de ha jól tudom, egyelőre még nincs jogosítványod…
– Tényleg nincs még jogosítványom, emiatt a kocsi mellé kaptam egy gépjárművezetői tanfolyamot is, amit bármikor elkezdhetek. Már alig várom. Addig a kocsim a szalonban marad, mert én szeretném először vezetni.
– Gondolkozták-e azon, hogy többször lépjél fel a Kállay Saunders Andrással?
– Igen, gondolkoztunk már azon is, hogy az albumon több duett is legyen. Jelenleg azonban annyira elfoglaltak vagyunk, pörög az egész, hogy még találkozni is nehezen tudunk egymással. Most az első albumon még nem, de a következőn biztos lesz duett. Egyelőre a saját dolgainkra koncentrálunk, de én nagyon szeretném, akárcsak ő, beszéltünk is már erről.
– Mikor fogsz Nagyváradon nagyobb szabású koncertet adni?
– Én nyitott vagyok, szóval én jövök bármikor, csak hívjanak…
 
Ciucur Losonczi Antonius