Színvonalas pályamunkák érkeztek

Színvonalas pályamunkák érkeztek
Nagyvárad – A hétvégén a nagyváradi Sas Palota stúdiótermében kerül sor a harmadik alkalommal megrendezett Eurofotoart Nemzetközi Fotószalon pályaműveinek zsűrizésére.

Az Euro Foto Art Egyesület , a Városi Művelődési Ház és a Tavirózsa Fotóklub által közösen meghirdetett pályázatra 2100 fekete-fehér és színes alkotás érkezett a világ különböző országaiból. A beérkezett pályaműveket egy öttagú zsűri értékelte, melynek tagjai: Tóth István, a Romániai Fotóművészek Szövetségének elnöke, valamint Branislav Brkic (Szerbia), Seres Géza (Magyarország), Vasile Paladean (Ukrajna), Lennert Géza (Szerbia) fotóművészek.

A legjobb pályaműveket május 9-én, Európa Napján állítják ki az Euro Foto Art Galériájában valamint a Városháza előcsarnokában. A zsűri kiosztja majd az arany, ezüst valamint bronz díjakat, illetve a Nemzetközi Fotóművészeti Szövetség (FIAP) és a Romániai Fotóművészeti Szövetség elismerő díjait. A benevezési határidő pénteken járt le. A Zsűri elnöke úgy ítélte meg, hogy nagyon sok értékes alkotás született, így nehéz dolguk lesz a döntőbíráknak. Idén egyébként hétszáz alkotással többet küldtek be a tavalyi évhez képest.