Színházi világnap a Kolozsvári Magyar Színházban

Fotó: Bíró István
Fotó: Bíró István
Március 24-28. között ismét több napos rendezvénysorozattal ünnepli a színház világnapját a Kolozsvári Színház – olvasható a Kolozsvári Magyar Színház közleményében.

A világnapi programok sorát március 24-én a Rosmersholm előadás bemutatója nyitja meg, 18 órától a Nagyteremben. Az előadás rendezője Andriy Zholdak.

Ezt követően, másnap, szombaton, március 25-én, a Kolozsvári Magyar Napokon nagy sikerrel megszervezett adománygyűjtő bolhapiac második kiadása zajlik majd a színház Szamos-parti udvarán. A társulat színészei által adományozott tárgyakból, ruhákból, csecsebecsékből álló bolhapiacon összegyűjtött adományokkal ezúttal a Yuppi Tábort támogatja a színház. A Yuppi Tábor ingyenes élményterápiás tábor diabéteszes, reumás és onkológiai beteg gyerekek, valamint családjaik számára.

A sportkedvelőket szintén szombaton a már hagyományos asztalitenisz-bajnokság várja, este pedig a Loose Neckties Society zenekar szabadtéri koncertje zárja a napot a Szamos-parton.

A vasárnap délelőtti Légy jó mindhalálig a fiatal korosztály számára kínál tartalmas kikapcsolódást. Kedden, március 28-án este 7 órától pedig a VIA étteremben a színházi ínyencségekre vágyókat Laczó Júlia várja majd egy ünnepi vacsorára.