Színes farsangi mulatság a fórumnál

Színes farsangi mulatság a fórumnál
A szokásosnál is többen jöttek el a Német Demokrata Fórum nagyváradi és Bihar megyei szervezetének idei farsangi mulatságára. A legkisebbek és a legidősebbek is felléptek, jó hangulat volt.

Az ünnepség szombat délután, a Partiumi Keresztény Egyetem dísztermében zajlott. Helene Vodă, a szervezet nagyváradi elnöke, valamint Heilmann Norbert megyei elnök köszöntötte németül, románul és magyarul az egybegyűlteket, majd szórakoztató műsor kezdődött, melyben kicsik és nagyok egyaránt szerepet vállaltak. A műsorszámokat Kellermann Ottilia és Popovici Cristina konferálta be. Először a nagyváradi Franz Schiller iskola I.B osztályos „törpikéi” mutattak be egy szórakoztató jelenetet, melynek során német nyelvtudásukat is bizonyították, később táncoltak is, Alexandra Vesa tanítónő vezetésével. Az Ady Endre Líceum XI.E osztályos tanulóinak közös éneke következett, a nagyváradi fórum Regenbogen tánccsoportjának, a Schiller iskola IV.A osztályos tanulóinak és a palotai Wilde Rose tánccsoport tagjainak előadását követően pedig a közönség licitálhatott a kedvező áron árverésre bocsátott használati eszközökre

A jókedv nem korfüggő!

A továbbiakban Badea Narcisa, a Francisc Hubic iskola tanulója mutatta be énektudását, később a váradi fórum „törpéi” zenés műsorral szórakoztatták a közönséget. Ismét árverés következett, majd a fórum örökifjú tagjaiból álló Enzian tánccsoport lépett fel – a javarészt idősebb korosztályhoz tartozó hölgyek bemutatták, hogy a tánc és a jókedv nem csak a fiatalok kiváltsága. Az ünnepség egy kedves momentuma volt, amikor a színpad előtt kicsik és idősek együtt táncra perdültek. Az előadás álarcosbállal folytatódott, melyen javarészt a legfiatalabb fórumtagok vettek részt, Theisz Arnold nagyváradi alelnök vezetésével. Az ünnepség estig tartó mulatsággal ért véget.

Neumann Andrea