Színek világa tehetséggondozó tábor

Színek világa tehetséggondozó tábor
Több hete zajlik a nagyváradi Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat szervezésében az a tehetséggondozó tábor, amely alkalmával a fiatalok rajztehetségüket fejleszthetik.

Szántó Ildikó a Nemzetközi Gyermekmentő Szolgálat nagyváradi vezetője elmondta, hogy programjaik között fontos helyet foglal el a tehetséges gyerekek támogatása. Az alapszabályzatban is szereplő kitűzött célként évek óta támogatják és díjazzák a tehetséges gyerekeket különböző iskolai, óvodai, országos, regionális és helyi szinten megszervezett vetélkedőkön. „A szervezet saját programjaként immár hetedik éve szervezzünk tehetséges gyerekeknek rajztábort, ahol szakemberek segítségével elsajátíthatják a rajzolás és festés különböző technikáit”-tette hozzá Szántó Ildikó. Ezeken az alkalmakon a fiatalok többet megtudhatnak a színelméletről, tónusokról, a festészetben használt perspektivikus látásról és egyebekről. A jelenleg zajló program szeptember végéig tart, és nem csak Nagyváradon, hanem Szalárdon, Szalontán és Margittán is megszervezték.

Tehetséggondozás

„A gyerekekkel hetente egy alkalommal találkozunk, a helyszínek minden héten változnak, minden alkalommal Nagyvárad egy-egy nevezetes épületét, helyét rajzolják le. Az elmúlt héten a rajzcsoport Szabó Erzsébet és Vassy Erzsébet képzőművész vezetésével Félixfürdőre látogatott ki, ahol a természetet, tájelemeket rajzolták le a gyerekek. „A projekt közvetlen célcsoportja a 10-16 év közötti korosztály. A gyerekekk közül már többen részt vettek a rajzkörökön. Mindegyik csoportban 8-10 gyermek vesz részt. A nagyváradi csoportot Szabó Erzsébet irányítja, aki a gyermekmentő szolgálat kreatív alkotó tevékenységekért felelős önkéntese. Ezen kívül a nyár folyamán Körösi Mária, Fügedy Anikó tanítónők, illetve Szabó Anna óvodapedagógus foglalkoztak a gyermekekkel”-mondta el Szántó Ildikó. Az elkészült alkotásokat októberben értékelik, és majd egy kiállítást is szerveznek belőlük. A legszebb alkotásokat eljuttatják Bihar megyei gyermekotthonokba, többek között a szentjobbi Szent István Gyermekotthonba és a nagyszalontai Szent Ferenc Gyermekotthonba. A rajzok mellett iskolai tanszereket is adományoznak. A program a Bethlen Gábor Alap támogatásával valósult meg.

Nagy Noémi