Szimpátiatüntetések

dr. Raed Arafat
dr. Raed Arafat
A Mediafax hírügynökség értesülései szerint a Facebookon indított megmozduláson belül Váradon is szimpátiatüntetést terveztek dr. Raed Arafat, illetve a SMURD ügye kapcsán.

 

Pontos információink nincsenek erről, ám nem megerősített hírek szerint a megmozdulás ma, azaz péntek déután 17 órára van betervezve, a városközpontban. A gyorsmentőszolgálat (SMURD) általunk megérdeztt munkatársai nem tudtak erről. „Nem tudok semmiről, az itteni SMURD nem vesz részt ilyesmiben. A lakosság esetleg szervezhet spontán akciót, ha fontosnak találja ügyünket, de erről nincsenek információim” – válaszolt kérdésünkre Dr. Bălan Adriana, a nagyváradi SMURD munkatársa.

Állítólag országszerte be vannak ütemezve ilyen megmozdulások, miután csütörtök este mintegy 1500-an vettek részt a Marosvásárhelyen szervezett szimpátiatüntetésen. A bukarestiek például holnap 14 ótáról tüntetnek az Egyetem-téren, s a hírek szerint ugyanebben az időpontban többek között Kolozsváron, Jászvásáron, Marosvásárhelyen, Galacon és Temesváron is tüntetések lesznek.