Szilveszteri mulatság Várad-Velencén

Szilveszteri mulatság Várad-Velencén
Nagyvárad – A hagyományokhoz híven az óév utolsó napján a nagyvárad-velencei RMDSZ ismét szilveszteri mulatságot szervezett a római- katolikus kulturotthonban. Körülbelül kétszázötvenen vettek részt.

A hagyományokhoz híven az elmúlt esztendő sem múlhatott el anélkül, hogy a nagyvárad- velencei RMDSZ körzet ne szervezett volna szilveszteri mulatságot. Körülbelül kétszázötven személy döntött úgy, hogy jó hangulatban, kitünő társaságban és alkalomhoz illő zene hallgatása közben tölti 2007 utolsó, illetve az új év első napjának néhány óráját, így egyáltalán nem meglepő, hogy ez a rendezvény is igen emlékezetesre sikeredett. Az ízletes vacsoráról a házigazdák gondoskodtak, s hogy az étel jobban csússzon, a jelenlevők többsége által jól ismert és közkedvelt Ozsváth József magánénekes, valamint a Koktél zenekar szolgáltatott hozzá fülbemászó dallamokat. A “hivatalos” éjfélkor az egybegyűltek a székely himnusz eléneklésével köszöntötték 2008-at, a “magyar” éjfélkor pedig a Himnusz akkordjainak a felcsendülése utalt a jelenlevők nemzetiségére. Nemzeti imánk azon szakaszait, melyek ritkán hallhatóak megzenésített formában Meleg Vilmos színművész szavalta el, majd Cservák Miklós körzeti RMDSZ elnök kivánt mindenkinek boldog új évet.

Köszöntőbeszédek

Köszöntő beszédében Lakatos Péter parlamenti képviselő úgy vélte: 2007 nehéz és küzdelmes év volt, voltak “aszályok és viszályok”, illetve örömteli események is, például az ország EU -hoz történő csatlakozása. A honatya ugyanakkor reményének adott hangot, hogy a közeljövőben Románia is bekerül a schengeni övezetbe, s így teljessé válik az álmunk, vagyis a határok felletti nemzetegyesítés. Ezt követően Pete István szenátor arra hívta fel a figyelmet, hogy az összefogás és összhang jegyében mennyire fontos, hogy 2008-ban “együtt zengjen a magyarság”, majd az üdvözlő mondatok, illetve a koccintások után tovább folytatódott a hajnalig tartó bulizás. A mulatozást csupán a tombolák kisorsolása szakította félbe két óra magasságában, amikor is a szerencsések egy ajándékcsomaggal, festménnyel, DVD lejátszóval vagy színes televízióval gazdagodhattak.

 

Ciucur L. Antonius