Szilveszter Marci is a Vectra Racing Team pilótája

Szilveszter Marci is a Vectra Racing Team pilótája
Gyenes „Mani” Emanuel (képünkön jobbra) csapattársa lett a szatmárnémeti Szilveszter Márton (képünkön jobbra), aki a hétvégén már a Vectra Racing Team színeiben versenyzett.

Bővült a Brassói Vectra Racing Team szatmárnémeti motorosainak száma: Románia legjobb terepmotorosa, Gyenes „Mani” Emanuel után ugyanis az ifjú titán Szilveszter Mártont (Marci) is leigazolta az ország legnagyobb csapata. A 2009–ben enduro–bajnok 20 éves versenyző az idénynyitó futamot már Vectra színekben kezdte, és a brassói csapat színeiben szeretne majd rajthoz állni június elején a Romániában rendezendő enduro–világbajnokságon is. „Szakmai és anyagi szempontból is előnyös lépés volt a Vectra Racing Teamhez igazolni. Valójában az édesapám (Szilveszter Zsolt – szerk. megj.) egyezett meg a brassói csapatvezetővel (Marcel Butuza – szerk. megj.), így az elmúlt hétvégén már őket képviseltem a futamon. Remélem, ezután egyre több versenyen vehetek részt” – mondta lapunknak Marci.

Mint arról beszámoltunk, az elmúlt hétvégén Zernyesten rendezték az enduro–ob nyitányát, a profik E1–es géposztályában pedig a második helyen zárta a szatmári pilóta. „Az első nap egy drót felcsavaródott a motorkerékpár hátsó kerekére, így sok időt vesztettem azzal, míg azt kiszedtem. Csak a harmadik lettem szombaton, de vasárnap már elsőként értem célba, így összetettben a második helyen állok az első forduló után” – mondta Marci.

Csapattársa, Mani megnyerte a profik E3–as géposztályának elmúlt hétvégi versenyét úgy, hogy spórolnia kellett erőnlétével, mivel sűrű hetek várnak a Dakar–rali kategóriagyőztes motorosára. A hónap végén ugyanis rajthoz áll a tereprali–világbajnokság szardíniai futamán (3. vb–forduló), majd Buzăuban enduro–vb–n fog versenyezni a „hagyományos” Red Bull Romaniacs után visszatér Buzăuba, ahol idén megrendezik majd a Romanian Extreme Adventure off–road viadalt.