Szilveszter Marci és Szereday Dominik a dobogón

Szilveszter Marci és Szereday Dominik
Szilveszter Marci és Szereday Dominik
Az elmúlt hétvégén rendezett díjkiosztó gálán a két szatmárnémeti motoros, Szilverszter Márton (Marci) és Szereday Dominik is megkapta az idei enduro–bajnokságon megszerzett érmét.

 

Konstancán, egy gálaműsor keretében osztotta ki az év legjobb motorosainak járó díjait a Román Motoros Szövetség. Ezen az ünnepségen három szatmárnémeti is érintett volt. Gyenes „Mani” Emanuel az év legjobbja lett, viszont a Dakar–rali Maraton kategória győztese nem tudott részt venni a gálán, ő jelenleg Hollandiába készül a január 1–én rajtoló dél–amerikai Dakarra. Szilveszter Márton (Marci) ott volt az ünnepségen, és átvehette az enduro–bajnokság E1–es géposztályában, illetve az A–osztályos csapattal megnyert aranyérmét. Utóbbi kategóriában mellé állhatott Szereday Dominik is. Mindketten idén már a Zernyesti Vectra csapat tagjai. Utóbbi egyébként az enduro–ob E3–as képosztályában a harmadik lett Mani mögött.

„Szerintem ez egy jó év volt, de jövőre többet szeretnék. 2011–ben megnyertem a legfontosabb versenyeimet, vagyis a három enduro bajnoki futamot. 2012–ben szeretnék még több versenyen részt venni, többet szeretnék motorozni és nemzetközi versenyeken is rajthoz állni” – mondta lapunknak Marci.