Szilveszter Kupa, párbajtőrvívás: A résztvétel számított

Szilveszter Kupa, párbajtőrvívás: A résztvétel számított
A hetedik helyen zárt a Szatmári Friss Újság sportriportere a negyedik alkalommal rendezett szatmárnémeti Szilveszter Kupa párbajtőrvívó–viadalon.

Ezúttal sem sikerült az éremszerzés a Szatmári Friss Újságnak az immár hagyományos év végi Szilveszter Kupa elnevezésű párbajtőrviadalon, amelyet a Szatmárnémeti SK és a Szatmár Megyei Sport– és Ifjúsági Igazgatóság szervez a megye újságíróinak. Így maradnak az emlékek a három évvel ezelőtti kiírásról, amikor az SZFÚ sportriportere, a dobogó harmadik fokára állhatott fel.
A szerda késő délutáni versenyen már a csoportküzdelmek során rontott Pesek Attila kollégánk. Az első asszóban 5–4–re kapott ki Bartha Zoltántól, majd két 5–1–es vereséget szenvedett Daniel Chioreannal és Romász Jánossal szemben. „Az első asszóban kicsit későn vettem fel a ritmust. Mire feleszméltem, már késő volt, és 3–4–es hátránynál egy szimultán tussal vesztettem. Talán másként alakult volna a további versenyem, ha sikerül azt a meccset nyerni” – mondta az alkalmi vívó.
A főtáblán viszont izgalmas mérkőzést vívott Fodor Lajossal, egy alkalommal még vezetést is szerzett (5–4). Viszont a fiatal fotóriporter felzárkózott, majd 8–5–re elhúzott. Pesek Attila egy időhúzás kísérlet után még bevitt egy tust, majd felzárkózott 9–7–re, viszont a győztes találatot Fodor Öcsi találta meg. Utóbbi egyébként nagy csatában meg is nyerte a Szilveszter Kupát. „Az vigasztal, hogy a végső győztessel egy szoros asszót vívtam. Végül is a 7. hely is jó, a résztvétel számított” – zárta a sportszerkesztő aki megígérte, jövőre elles néhány mozdulatot az SK sikeres vívóitól, a Szilveszter Kupa előtt pedig többet jár majd edzésre.

Végeredmény
1. Fodor Lajos, 2. Czinzel László, 3. Bartha Zoltán és Daniel Chiorean, 5. Romász János, 6. Ioana Gavrău, 7. Pesek Attila, 8. Florin Mureşan.