Szilveszter bajnok akar lenni

Szilveszter bajnok akar lenni
A szatmári páros, Szilveszter Zsolt és fia, Ákos jövőre már a bajnoki cím megszerzését célozza meg a tereprali országos bajnokságon.

Kedvet kapott az autóversenyzéshez Szilveszter Zsolt, aki hétvégén a Buz[uban rendezett Romanian Extreme Adventure versenyen az extrem autó kategóriában a második helyen zárt.

„Élmény volt számomra a verseny abból a szempontból is, hogy 20 éves fiam, Ákos volt a navigátorom. Nagyrészt neki is köszönhetem azt, hogy a buz[ui versenyen dobogós helyen zártunk” – mondta Szilveszter Zsolt, aki az említett versenyen második lett. Mint arról beszámoltunk, a Szilveszter kettős egy Land Rover Defenderre vágot neki a mintegy 1600 km–es versenytávnak, a hat napos rali utolsó előtti szakaszán azonban alaposan széttörték az terepjárót.

„A Romanian Extreme Adventure volt az első ilyen jellegű verseny, amelyen Ákossal együtt indultam, de nem ez lesz az utolsó. Jövőre ugyanis ketten már az országos bajnoki cím megszerzéséjért szeretnénk versenyezni” – folytatta Szilveszter Zsolt, aki a 2006–os Dakar–ralin szenvedett balesete óta a terepversenyeken csak autóval konkurál. Mint ismeretes, Szilveszter a két évvel ezelőtti versenyen motorkerékpárral vágott neki a sivatagnak, azonban egy szerencsétlen baleset után eltörte bal lábát.