Szilveszter a világhálón

Vannak, akik nem házibulikon vagy szórakozóhelyeken töltik az óév utolsó és az újév első éjszakáját, hanem az internetet választják, ahol csevegnek vagy éppen stratégiai játékot játszanak.

Szilveszter az évnek azon éjszakája, amikor még az is szórakozni vágyik, akire ez az év többi napján nem jellemző. Egyre gyarapodik azonban azoknak a száma is, akik ünnep– és hétköznapjaikat legszívesebben a világhálón való barangolásal töltik, s nincs ez másképp szilveszterkor sem. Aki ilyenkor a csevegőszobákba téved — legyen az nemzetközi vagy éppen helyi érdekeltségű —, az több száz csevegővel találkozhat, akik a virtuális valóságban „tereferélik át” az óévből új évbe forduló éjszakát.

Csevegés és játék

A döntő többségét a szilveszterkor is csevegéssel töltőknek azok a gyermekek és fiatalok alkotják, akiket a szüleik nem engednek el szórakozóhelyre, ám mivel a televízió már nem kínál nekik este 8 óra után megfelelő szórakozási lehetőséget, az internet adta lehetőségekhez nyúlnak. Utánuk következnek azok a fiatalok, akik megfelelő partner vagy időnként pénz hiányában töltik a szilvesztert a négy fal között. Elenyésző a számuk a felnőtteknek, de azért ott vannak ők is.

A csevegőszobák mellett igen népszerűek az online stratégiai játékok vagy szerepjátékok, amelyek szintén hozzásegítik a játszótársakat, hogy ne érezzék túlságosan magányosnak magukat ezen az éjszakán.

Segítség

Vannak azonban olyan csevegőszobák is, ahol a jó hangulat mellett szakképzett pszichológusok, asszisztensek teljesítenek „szolgálatot”, hogy azok segítségére legyenek, akik nehezen vészelik át az ünnepeket.